Under natten till torsdag gick strömmen för 534 hushåll i Mölndal och Härryda.
Under natten till torsdag gick strömmen för 534 hushåll i Mölndal och Härryda. Bild: Karl af Geijerstam

Över femhundra hushåll var strömlösa i Lindome

Under natten till torsdag drabbades flera hundra av Ellevios kunder i Lindome och Härryda av ett strömavbrott. Elnätsföretaget skickade ut personal till platsen som skulle åtgärda felet. Över ett dygn senare var närmare hundra hushåll fortsatt strömlösa.

ANNONS

Det var strax efter klockan 03 under natten som strömmen gick för totalt 534 kunder i Mölndal och Härryda kommun, men det är framför allt boende i Lindome som är drabbade.

De drabbade hushållen finns i Greggered, Knipered, Hassungared, Hällesåker och Inseros.

Elnätsföretaget Ellevio skickade ut personal till området och meddelade att strömmen kunde komma och gå under tiden de arbetade.

Strax efter klockan 05 på torsdagsmorgonen hade antalet berörda kunder sjunkit till 133.

”Uppstått en kedjeeffekt”

Vid klockan 14 var återigen över 500 kunder drabbade av strömavbrottet. Enligt Jesper Liveröd, presschef på Ellevio, rörde det sig om ett komplext strömavbrott som inte går att fjärrstyra.

– Det har uppstått en slags kedjeeffekt där ett fel kombinerades med ett annat. Vi har mellan 15–20 personer ute på plats just nu som arbetar med att lokalisera exakt vart det här felet är och för att få tillbaka strömmen, säger han.

Prognosen var att problemet ska vara löst vid klockan 16 på torsdagen.

– Det är duktiga människor som jobbar så snabbt de kan med att få tillbaka strömmen. Vi hoppas verkligen att vi kan nå den beräknade sluttiden, men det är lite oklart just nu, säger Jesper Liveröd.

Fortsatta problem för flera hushåll

Vid 06-tiden på fredagsmorgonen var 95 kunder i Härryda fortfarande fortfarande strömlösa och prognosen för när arbetet väntas vara klart hade senarelagts till klockan 08.

Strömavbrottet uppges bero på fel på en elkabel.

LÄS MER:Här invigs jätteröret som ska rädda Mölndal från översvämningar

LÄS MER:Soab var ett av Mölndals viktigaste bolag – Hilding Helmersson var dess vd

ANNONS