På väg in till cellen ska den alkoholpåverkade lastbilschauffören ha försökt bita en vakt. Lastbilen på bilden är inte den som den nu åtalade föraren körde.
På väg in till cellen ska den alkoholpåverkade lastbilschauffören ha försökt bita en vakt. Lastbilen på bilden är inte den som den nu åtalade föraren körde. Bild: Jesper Malmsten

Påverkad lastbilschaufför i Lindome försökte bita arrestpersonal

Det gick ”så där” när mannen skulle backa med lastbilen. Han ska ha haft en vinglade gång och efter gripandet försökte han bita en häktesvakt. Nu åtalas den 51-årige mannen för grovt rattfylleri och försök till våld mot tjänsteman.

ANNONS
|

Det var tidigt på eftermiddagen, den 19 april i år som mannen skulle lasta av hos ett företag i Lindome. Så här beskrivs körningen inne på företages område av en av de anställda:

– Det gick så där, han kunde inte backa rakt och han var nära att krocka med parkerade bilar, säger vittnet i förhör och tillägger att mannen inte kunde gå rakt när han kom ut från förarhytten.

LÄS MER:Tio poliser utsattes för farlig rök vid storbranden

Alkoholnivå som kan framkalla dubbelseende

Polisen kallades till platsen men mannen ska ha uppträtt så berusat att han inte lyckades lämna ett utandningsprov. Det blodprov som ändå togs visade höga halter av alkohol i blodet, 2,43 promille – en nivå som exemplifieras med dubbelseende, svårighet att gå och uppfatta vad som händer.

ANNONS

Men i förhöret några timmar senare nekade mannen till att ha druckit någon alkohol alls under den färd som inleddes på morgonen vid 05-tiden från Norge.

– Det är bara något som de (personalen på Lindomeföretaget) fick för sig. Jag var trött men inte full, säger mannen i förhör.

LÄS MER:Efter storbranden i Lindome – polisen söker svar från vittnen

LÄS MER:Fartkameran på Spårhagavägen är tillbaka i fårhagen

Försökte bita i handleden

När 51-åringen sedan transporterades till polisen, bland annat för att nyktra till, beskrevs han som ömsom lugn och glad, ömsom arg. Och under kroppsvisitationen ska mannen ha gjort ett utfall när arrestvakten försökte ta hans halsband. Han ska sedan ha försökt bita vakten i vänster handled. Även detta förnekas av 51-åringen.

Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri och försök till våld mot tjänsteman.

ANNONS