Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Patrik Bohman med jämthundarna Sigge, Ställa och Sally.  Bild: Khosro Najafi
Patrik Bohman med jämthundarna Sigge, Ställa och Sally. Bild: Khosro Najafi

Patrik återupptar kampen mot vildsvinen

Vildsvinen har länge skapat stora problem för de boende i Balltorp. Nu vill jägaren Patrik Bohman ha in nya observationer från boende i området för att tillsammans med sina hundar försöka skrämma grisarna till skogs.

Vildsvinens framfart i Balltorp har i flera år orsakat stor förödelse med uppbökade gräsmattor och förstörda trädgårdar som följd.

De allt fler vildsvinen har också skapat oro och rädsla bland många boende, som samlat namn med krav på både akut och mer långsiktigt arbete för att komma till rätta med problemet. Namnlistan med drygt 400 underskrifter överlämnades hösten 2019 till kommunen.

LÄS MER: 400 namnunderskrifter mot vildsvinen

Jägaren Patrik Bohman har genom åren också själv försökt hjälpa till genom att tillsammans med sina hundar skrämma vildsvinen på flykt.

LÄS MER: Patrik ska skrämma bort vildsvinen

Nu vill han ha in nya observationer från boende för att tillsammans med hundarna åter patrullera området.

– Jag har själv uppe och gick där med hundarna för några dagar sedan och ser ju vad de ställt till med. Hundarna skällde också som bara den, så de hade helt klart korn på dem, även om jag inte såg grisarna själv, berättar han.

Vill ha tips från boende

I ett inlägg i facebookgruppen Grannsamverkan Balltorp ber han nu de boende att tagga honom och berätta om nygjorda observationer.

– Det handlar inte om att jag först och främst ska ut och skjuta, utan mer tillsammans med hundarna gå runt i området för att försöka skrämma tillbaka grisarna till skogen, där de mer hör hemma, säger Patrik Bohman.

Barnkammare i skogarna

I inlägget skriver han också att andra åtgärder är på gång och uppmanar boende att som tidigare kontakta dels sitt bostadsbolag/förening, dels kommunen om man upplever vildsvinen som ett ökat bekymmer.

– För det är de ju, inte bara här utan på många andra platser i kommunen som bort mot Lindome och Spårhagavägen, där jag själv ofta är i egenskap av eftersöksjägare när det hänt en olycka.

– Just nu är det också barnkammare ute i skogarna efter att många vildsvin fått kultingar för ungefär en och en halv månad sedan, så tyvärr lär nog problemet eskalera, fortsätter Patrik Bohman.

Mer rock’n’roll inom politiken

Exakt vilka andra åtgärder som är på gång vill han i nuläget inte avslöja.

– Men som jag fått det till mig är det nu lite mer rock’n’roll från tjänstemäns och politikers sida. Men det är bättre att de själva får berätta om vad de har i görningen, så att jag inte går händelserna i förväg.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.