Pedagogerna på Eklandaskolan laddar upp med dans inför skolstarten: ”Ger energi”

Eklandaskolans personal laddar upp inför höstterminen med dans. På måndag börjar eleverna skolan igen och då ska festen fortsätta.
– Vi bjuder på glass, dans och musik och röda mattan rullas ut, säger rektor Eva Happstadius.

ANNONS
|

Under fredagen hade all pedagogisk personal på Eklandaskolan planeringsdag inför den stundande skolstarten på måndag. Innan det var dags att gå igenom höstens schema och nytillkomna delar i läroplanen, höll en av lärarna i ett zumbapass. Biträdande rektor Malin Ek passade på att fånga dansen på film.

– Vi hade en liten kickoff utifrån de förutsättningar vi har. Man har inte så stor budget, men vi ville göra något positivt som ger energi till skolstarten. Det var en lärare som utbildar sig till zumbaledare som höll i dansen och efteråt bjöd vi på frukost, säger rektor Eva Happstadius.

Nystart

Vad har du för förväntningar inför hösten?

ANNONS

– Att få träffa all min personal igen. Det ger en verkligen energi, nu när vi inte behöver träffas via skärmar. Och fördelen med skola är att det blir en nystart varje år, det är verkligen något positivt i skolans värld.

Eva Happstadius fortsätter:

– Jag hoppas att eleverna, efter ett tio veckors långt sommarlov, ser framemot att börja skolan igen.

”Flaggan i topp”

Hur hoppas du att första skoldagen blir?

– Att det är fest! Flaggan i topp och vi bjuder på glass, dans och musik och röda mattan rullas ut. Vi vill fira att skolan startar, vi tänker att många längtar tillbaka och det är faktiskt något som vi hör att de gör.

Brukar ni välkomna eleverna på det viset varje år?

– Ja, det är en tradition som vi har. Vi i skolledningen går runt och hälsar på eleverna och bjuder på glass. Vi har längtat lika mycket efter dem som de — förhoppningsvis — har längtat efter oss, säger Eva Happstadius.

LÄS MER:Fotbollskillarna födda 2012 i Lindome GIF fick alla sina bollar stulna: ”Blir otroligt besviken”

LÄS MER:Succén i gymnasievalet: Rekordmånga sökte till Franklins i Mölndal

LÄS MER:Fässbergsskolans nior samlades för avslutningsfest – för första gången på två år

ANNONS