Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Komikern och skådespelaren Per Andersson, från Balltorp, medverkar i årets säsong av ”Stjärnorna på slottet”. Bild: OLA KJELBYE
Komikern och skådespelaren Per Andersson, från Balltorp, medverkar i årets säsong av ”Stjärnorna på slottet”. Bild: OLA KJELBYE

Per Andersson om Stjärnorna på slottet: ”Kan bli jävligt rivigt”

Komikern och skådespelaren Per Andersson deltar i årets säsong av SVT:s program ”Stjärnorna på slottet”. Han har redan satt i gång med planer för att få det bästa rummet.
– Jag pratade lite med Carola. Vi var inne på en idé om vi skulle åka dit två dagar innan och tälta utanför slottet, säger Per Andersson.

På fredagen presenterade SVT vilka fem personer som deltar i årets säsong av ”Stjärnorna på slottet” och en av dem blir Mölndalssonen Per Andersson.

– Jag har faktiskt fått frågan några gånger, men det har alltid krockat med att man har varit på turné och grejer. Nu tänkte jag att det kan man väl göra. Jag tycker att det ska bli väldigt spännande. En Möndalsbo på slottet, det kan bli jävligt rivigt, säger han.

LÄS MER: Restaurang öppnar boulebana vid Mölndals torg

Årets säsong spelas in på Bäckaskog slott, norr om Kristianstad, där säsongerna 2012 och 2013 också spelades in. Och med Carola har Per alltså redan börjat smida planer.

– Jag pratade lite med Carola. Vi var inne på en idé om vi skulle åka dit två dagar innan och tälta utanför slottet, så man får bästa rummen. Det spånas, säger Per Andersson.

LÄS MER: Ingers hus blev inspelningsplats för miljonfilm

200 idéer om vilken mat som ska serveras

Exakt hur planen för att få bästa rummet kommer att se ut är oklart. Eventuellt åker Carola i husbil, och Per tältar utanför. Men det finns många andra saker som måste bestämmas innan inspelningen startar.

– Att komma på en jävligt rolig aktivitet. Jag har inte kommit på något än och det är samma med maten, jag har 200 förslag och måste bestämma mig. Kan man inte bara småäta plockmat hela dagen?

Det blir mycket att göra för Tareq i köket då?

– Ja, är han där får han jobba. Målet är att få Tareq att gå in i väggen. Där har du bra tv.

Matidéerna som bollas är vitt spridda, men eftersom Pers mamma hade ett arbetarcafé kommer det i alla fall garanterat att bli någon form av pannbiff eller något annat i den stilen.

Per Andersson ska ”peppra” Grynet Molvig med frågor om Povel Ramel och Hasse och Tage. Bild: OLA KJELBYE
Per Andersson ska ”peppra” Grynet Molvig med frågor om Povel Ramel och Hasse och Tage. Bild: OLA KJELBYE

LÄS MER: Per Anderssons löfte – ska nämna Mölndal eller Balltorp i Mello

När det gäller de andra deltagarna har Per olika bra koll. Carola känner han litegrann, Marika Carlsson har han garvat ihop med, men David Lagercrantz vet han nästan ingenting om och Grynet Molvig har han massvis av frågor till.

– Grynet Molvig ska jag peppra med frågor om Povel och Hasse och Tage. Det är en tidsperiod som jag är jävligt fascinerad av, det känns skitkul.

”Egentligen därför jag tackar ja”

Har du några farhågor?

– Min starkaste grej är inte att prata om mig själv, det är svårt. Jag tycker att det är roligare att berätta skrönor från scen och kabaré, men vi får se hur det blir. Det viktigaste är att det blir en rolig dag.

För att få mer slottsvana har Per besökt flera slottsmuseum, bland annat Livrustkammaren.

– Jag har varit i Byxorna och på Gunnebo någon gång, så jag har lite slottsvana. Det är episkt att en Mölndalsbo ska vara på slottet. Det är egentligen därför jag tackar ja, för att vi ska kunna checka av den grejen.

Per Andersson om deltagarna i ”Stjärnorna på slottet” 2021

Carola Häggkvist

– Henne har jag sprungit på, vi känner varann lite, hon är rolig och härlig.

Marika Carlsson

– Marika känner jag ju litegrann. Hon är kanon och vi har garvat mycket ihop. Det är härligt att hon ska vara med.

Grynet Molvig

– Grynet har jag bara ”admireat” (beundrat) från alla filmer och gamla revyer. Det är en tidsperiod som jag är jävligt fascinerad av, det känns skitkul. Men det är jag mest nervös för.

David Lagercrantz

– Lagercrantz vet jag ingenting om, utöver Millennium. Honom har jag aldrig ens träffat.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.