En man blev påkörd av en bil på Industrivägen i Lindome på måndagen.
En man blev påkörd av en bil på Industrivägen i Lindome på måndagen. Bild: Martin Björklund

Person påkörd utanför Ica i Lindome

En man blev under måndagen vid lunchtid påkörd i rondellen utanför Ica i Lindome. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen. Den påkörda mannen fördes med ambulans till sjukhus.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Larmet om olyckan gällande en påkörd man kom klockan 12.16. En personbil hade vid denna tid kört på en man i rondellen på Industrivägen i Lindome. Räddningstjänsten var på plats med två enheter.

– Vi hjälper mest till med att dirigera trafiken, säger Sara Rosenquist på räddningstjänsten.

Vid klockan 12.30 lämnade räddningstjänsten olycksplatsen. Även två ambulanser har varit på plats, varav en förde den påkörda mannen till sjukhus.

– Båda ambulanserna har lämnat, en person fördes till sjukhus. Men hur olyckan gått till eller skadeläge har jag ingen uppgift på, säger William Kokkonen på SOS Alarms händelseinformation.

Polisen har varit på olycksplatsen. Även Mölndals-Posten var där. Där berättar ett vittne:

– Jag kom körande uppifrån och skulle hämta nycklar inne på jobbet. Jag hörde smällen vid rondellen och slängde mig ur min bil. Jag satt hos den påkörde mannen till ambulansen kom. Först var han inte kontaktbar men han vaknade till när ambulansen kom efter några minuter. Det hann bli lite stopp på vägen, säger Susanne Cardell Lund som jobbar inom kommunens hemtjänst i Lindome.

Den påkörda, som är i 40-årsåldern, har åkt med ambulans till Sahlgrenska. Skador på höger sida av huvudet har konstaterats. Han ska dock, enligt polisen, vara vaken och talbar på väg till sjukhuset. Mannens tillstånd är enligt Sahlgrenska sjukhuset lindrigt.

Föraren, en man i 90-årsåldern, är misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS