Petra hittade spetsig gren i Färås Tjärn: ”Det är jätteläskigt”

Petra Claesson badade i Färås tjärn med en kompis på fredagseftermiddagen. Då fick hon syn på något ljust och avlångt som låg på botten. Det visade sig vara en täljd björkgren. Tekniska förvaltningen kopplades in för att se över säkerheten.
– Det känns som personens intentioner är att skada någon, säger Petra Claesson.

ANNONS

Det var en kraftig gren som Petra Claesson hittade i Färås Tjärn, vid badplatsen som också kallas för Bergsjön. Hon bedömer att den var 8 centimeter i diameter och 1,20 meter lång. Som tur väl var stod inte grenen rakt upp, utan den låg på botten. Änden på grenen var nämligen spetsig.

– Även om den inte stod rätt upp så är det ju jätteobehagligt. Man såg klart och tydligt att det var någon som hade täljt den, säger Petra Claesson.

Hon lyckades plocka upp grenen från botten. Men längre ut på bryggan kunde hon se ytterligare en täljd gren, den låg på så pass djupt vatten att hon inte hade möjlighet att dyka efter den.

ANNONS

”Det är ju helt sjukt”

Petra Claesson bestämde sig då för att kontakta polisen. Det ledde till att tekniska förvaltningen på Mölndals stad kopplades in, för att se över säkerheten vid sjön.

Ian Tandrup på tekniska förvaltningen berättar att de åkte till sjön på lördagskvällen och såg en pinne ligga på botten. Eftersom den inte stod upp bedömde de att den inte utgjorde någon fara. Men de ska åka till Färås Tjärn på söndagskvällen igen, för att göra ytterligare en koll.

Vad tänker du om att folk gör något sånt här?

– Det är ju helt sjukt, säger Ian Tandrup, och tillägger:

– Ibland när folk skriver om sånt här, så kan det snarare locka. Då kan det vara bättre att inte skriva om det.

”Inget som jag tänkte skulle hända i vår sjö”

Men Petra Claesson kände att det var viktigt för andra badgäster att veta om faran. Hon har själv inte Facebook, men bad sin kompis göra ett inlägg i Kålleredsgruppen.

– Man har ju hört att folk har hittat spetsiga pålar i sjöar. Men det är inget som jag tänkte skulle hända i vår sjö som vi badar i dagligen på sommaren - ja det är jätteläskigt. Det känns som personens intentioner är att skada någon, säger Petra Claesson.

Petra och hennes kompis som gjorde inlägget menar att badgäster i den närliggande Tulebosjön också ska kolla uppsikt.

– Där är det ännu mörkare vatten och svårt att upptäcka föremål som ligger på botten, säger Petra Claesson.

LÄS MER:Skicka in din bästa sommarbild – tävla om fina priser

LÄS MER:Tomt vid Stensjön såldes för 6,8 miljoner: ”Det är sällsynt”

LÄS MER:Stjärnläkaren i Kållered får stark kritik – kan bli av med legitimationen: ”Ivo har väldigt svårt att förstå”

ANNONS