Petter Stordalen kommer till Mölndal för att se sitt senaste hotell som nu står helt färdigt. Bild: Tobias Holmgren/ Arkiv
Petter Stordalen kommer till Mölndal för att se sitt senaste hotell som nu står helt färdigt. Bild: Tobias Holmgren/ Arkiv

Petter Stordalen besöker Mölndal igen: ”Blir alltid överraskningar”

Om knappt två veckor öppnar Petter Stordalens senaste storsatsning: Quality Hotel The Weaver i Krokslätt. Redan på tisdag kommer den norska hotellmagnaten på besök för en smygpremiär.

ANNONS
|

– Från den 15 mars öppnar vi huset för allmänheten och vi firar hela den veckan. På grund av pandemin blir det ingen stor, officiell invigning, men de som vill får möjlighet att komma hit på visningar med avstånd och se sig om i huset, säger hotellets vd Sara Lake.

LÄS MER: En hotellkung kom till Mölndal

Redan nästa tisdag, den 9 mars, smygöppnas Quality Hotel The Weaver med en pressträff och besök av Petter Stordalen själv. Miljardären från Norge äger redan omkring 200 hotell och är nu alltså på väg att öppna ett också i Mölndal. Besöket blir Petter Stordalens första i Krokslätt sedan det inretts. Vad som ska hända under visiten är hemligt.

ANNONS

– Det blir alltid överraskningar under hans besök, säger Sara Lake.

Även om allt ligger i fas inför öppningen är det fortfarande mycket som ska göras. Sängar och städsaker levereras för fullt och kaffemaskiner och andra köksgrejer ska hamna på plats.

– Just nu installeras konstverk i tyg i entrén och trappan upp till konferenslokalerna. De ska spela an på historian i området med fabrikerna och väveriet, säger Sara Lake.

LÄS MER: Trots svajig bransch – Stordalen tror på Mölndal

Trots pandemin ser hon en ljus framtid för hotellet.

– Det känns fantastiskt roligt att få öppna. Jag hoppas att Mölndalsborna kan känna att det här är en plats också för dem, när pandemin är över. Här finns en stor lobby där man kan sitta och jobba till exempel. Vår målsättning är att man ska känna att hit kan man komma, säger hon.

Petter Stordalen besökte Mölndal 2018 för att gjuta hotellets första cementblock. Här räknar han på sina fingrar hur många hotell han äger. Foto: Tobias Holmgren
Petter Stordalen besökte Mölndal 2018 för att gjuta hotellets första cementblock. Här räknar han på sina fingrar hur många hotell han äger. Foto: Tobias Holmgren Bild: Tobias Holmgren

Anna Mattisson

anna.mattisson@molndalsposten.se

ANNONS