Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Petter Stordalen på nya hotellet The Weaver i Mölndal. Bild: Thomas Johansson
Petter Stordalen på nya hotellet The Weaver i Mölndal. Bild: Thomas Johansson

Petter Stordalens utspel: ”Nu är den jävla pandemin över”

Hotellbranschen har upplevt ett av sina tuffaste år någonsin. Mitt i allt elände invigde Petter Stordalen sin första etablering i Mölndal. Nu säger han i en intervju till TV4 att han tror att bättre tider väntar runt hörnet.

– För mig är den jävla pandemin över, säger Petter Stordalen till TV4 på sitt karaktäristiska rättframma sätt.

LÄS MER: Fortsatt tufft för hotellen – osäkert hur sommaren blir

– Nu måste vi ha tillbaka optimismen. Vi måste tillbaka på kontoret, vi måste se att detta nu snart är över. Pandemin är historia, fortsätter han.

The Weaver öppnade i mars

Det var i mars som Stordalens bolag Nordic Choice öppnade sitt hotell The Weaver på Göteborgsvägen vid Krokslätts fabriker. Invigningen blev nedtonad på grund av pandemin, och hotellet fick locka med extremt låga priser för att locka kunder till sig den första tiden.

– Många från närområdet var här och besökte oss. Det här har varit så efterlängtat och det känns som att många hejar på oss, berättade vd:n Sara Lake för Mölndals-Posten i mitten av april.

LÄS MER: Så gick öppningen av The Weaver: ”Många hejar på oss”

Men första tiden var ändå tuff. Ungefär 15 procent av rummen var uthyrda under veckorna och 50 procent på helgerna, kunde Mölndals-Posten rapportera då.

Stolt Stordalen

Nu hoppas högste chefen, Petter Stordalen att pendeln snart svänger. I intervjun i TV4 uttryckte han stolthet över att hans företag så här långt klarat sig levande genom pandemin.

LÄS MER: Stordalen besökte sitt nya hotell: ”Vi kommer ta oss ur krisen”

– Vi sa i en tidig fas att vårt mål var att ta alla kärninnehav, alla de stora bolagen, genom krisen. Många skrev och sa att det inte är möjligt. Men idag har vi bevisat att det är möjligt, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.