Pirrigt i magen när kulturskolan bjöd in till konsert

Nervösa elever från Mölndals Kulturskola intog Sinntorpsskolans scen och bjöd på allt ifrån nationalsången på blockflöjt till poppig solosång.
– Det pirrar i magen, säger Wilda Olofsson inför uppträdandet.

ANNONS
|

På måndagskvällen samlades en stor publik i Sinntorpsskolans matsal. Anledningen var ett scendrag – en liten konsert framförd av eleverna på Kulturskolan i Mölndal.

– Det är ett jättebra sammanhang för att få träna framför folk i ett lite mindre format, säger blockflöjtsläraren Sara Martinsson och berättar att det är första gången som flera av hennes elever spelar framför publik.

Konserten började med att gitarrläraren Bo Haraldsson aviserade att konserten tyvärr skulle bli lite kortare än planerat på grund av förkylningar.

– Så den blir kort, men naggande god, säger han och Sara Martinsson fyller i med ett skratt:

ANNONS

– Och vi har det rätt så varmt här inne, så det kanske bara är bra!

Flera instrument

I publiken som satt uppradad på matsalens stolar framför scenen plockades det upp mobiltelefoner med rullande kameror under framträdanden. Och efteråt möttes varje artist av stora applåder.

Nationalsången spelades solo på blockflöjt, sången ”Månaderna” på gitarr och sedan gick fyra av Sara Martinssons elever upp och spelade två låtar. Alla fyra med likadana blockflöjter, tillverkade av växtbaserad plast.

– Det gick bra, man blev lite nervös precis innan men det försvann, säger blockflöjtsspelaren Alva Tängemo efter uppträdandet.

Andra solosången inför publik

Wilda Olofsson var kvällens soloartist. För åttondeklassaren blev uppträdandet det andra inför publik, men sjungit har hon gjort länge.

– Jag började redan som liten, berättar hon.

Wilda Olofsson, som stod längst fram på scenen när det var dags för låten ”Snap” av Rosa Linn, fick uppbackning av Skånhällaskolans kör.

– De är så duktiga, säger Wilda.

På plats i publiken hade hon både mamma och mormor som prompt skulle följa med, både som stöd och för att lyssna.

– Alla chanser är bra chanser. Hon går alltid runt och kvittrar hemma så det här är jätteroligt, säger mamma Magdalena Olofsson.

LÄS MER:Comeback för Kulturskolans storband med Musik på vattnet: ”Helt fantastiskt”

LÄS MER:Kulturskolans elever bjöd på en resa genom musikalernas historia

LÄS MER:Kulturskolan bjöd in till morsdagskonsert på Gunnebo – med opera och punk på menyn

ANNONS