Flera stulna cyklar hittades under tisdagskvällen på Gustavsbergsgatan. Samma kväll besköts en polis med röd laser på adressen.
Flera stulna cyklar hittades under tisdagskvällen på Gustavsbergsgatan. Samma kväll besköts en polis med röd laser på adressen. Bild: Arkiv

Polis beskjuten av röd laser – fick uppsöka sjukvård

En polis besköts med röd laser under en insats på Gustavsbergsgatan på tisdagskvällen. Tidigare samma kväll hittades flera stulna cyklar på adressen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal|

Under tisdagskvällen, vid 21-tiden, arbetade polisen vid Gustavsbergsgatan i Krokslätt, varvid en av dem besköts med röd laser.

– Han har uppsökt sjukvård efter händelsen, säger Sara Latorraca, stationsbefäl.

Beskjutningen rubriceras som grovt våld mot tjänsteman och brott mot strålsäkerhetslagen.

Sara Latorraca berättar att man kan skjuta på ganska långt håll med laser. Huruvida det finns någon misstänkt är under undersökningssekretess, då det rubriceras som ett grovt brott.

Stulna cyklar hittades på gatan samma kväll

Vid 19-tiden samma kväll hittades sju stulna cyklar på en cykelparkering på Gustavsbergsgatan. Det var ägaren till en av cyklarna som fann dem.

– Det finns ingen utpekad misstänkt, säger Sara Latorraca.

Händelsen rubriceras som häleri. Om polisens arbete vid gatan hänger ihop med de funna cyklarna kan Sara Latorraca inte gå in på.

LÄS MER:Skilda åsikter om beslutet att porta cyklister från delar av Änggårdsbergen

LÄS MER:Vansinnesfärd på gångbana i centrala Mölndal – nu döms elsparkscyklisten

LÄS MER:Lindomeborna cyklar till Paris med Team Rynkeby – till förmån för Barncancerfonden

ANNONS