Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisbil
Polisen ska betala närmare 14 000 kronor i skadestånd till en Mölndalsbo för en försvunnen mobiltelefon. Bild: Ola Folkesson

Polis glömde mobil på biltaket vid ingripande

Polisen tog ett skuldergrepp på den misstänkt narkotikapåverkade Mölndalsbon och satte handbojor på honom. I samband med ingripandet la en polisman mannens nya mobiltelefon på polisbilens tak – och glömde den där.
Nu får Mölndalsbon 14 000 i skadestånd för den försvunna mobilen.

Mobiltelefonen av märket Samsung Galaxy S21 Ultra hade Mölndalsbon köpt på Elgiganten på Backaplan den 17 februari i år. Kvittot för telefonen, som kostade totalt 13 990 kronor, finns bifogat i den skadeståndsanmälan som mannen gjorde till polisen några veckor efter polisens ingripande.

LÄS MER: Stor glädje på Mölndals uteserveringar: ”Det här har man längtat efter”

Misstänkt för narkotikabrott

Det var den 26 mars som polisen beslutade att ta med mannen i 30-årsåldern för kroppsbesiktning. Han befann sig då i närheten av Linnéplatsen i Göteborg och polisen misstänkte att han var påverkad av narkotika.

LÄS MER: Fortsatt tufft för hotellen – osäkert hur sommaren blir

Men Mölndalsbon började hota polispatrullen, som då tog ett skuldergrepp på mannen och satte handfängsel på honom. I samband med händelsen la polisen mannens helt nya mobiltelefon på biltaket.

Får skadestånd

”Du sätts i bilen och i samband med att situationen eskalerade glömdes mobiltelefonen på taket bort. Detta upptäcktes först när patrullen kom till intaget”, står det i beslutet från polisen.

Polismyndigheten beviljar därför Mölndalsbon ersättning på 13 990 kronor i skadestånd för den försvunna mobiltelefonen, rapporterar Nyhetsbyrån Sirén.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.