Polisen bekräftar skottlossning vid villa i Lindome

Under natten till torsdag ska någon eller några personer skjutit vid en bostad i de centrala delarna av Lindome. Polisen har inlett en utredning om försök till mord och skadegörelse.
– Vi har hittat fynd på plats som gör att vi kan konstatera att skott avlossats, säger Christian Nylén, lokalpolisområdeschef.

ANNONS
|

Det var vid 02-tiden som en granne i området Tåbro larmade polisen med anledning av en misstänkt skottlossning.

– En granne hör att det smäller och ser krossade glasrutor. Därefter ska en person lämnat platsen snabbt med bil, sade Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i Väst under natten.

Börjesson kunde redan under natten berätta att det gjorts fynd på platsen och att det troligtvis rörde sig om en skottlossning. Men polisen kunde då inte konstatera att skott avlossats – fram tills efter lunch på torsdagen.

Minst två skott avlossade

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och skadegörelse och har samlat in flera vittnesuppgifter från platsen. Händelsen utreds av polisens enhet för grova brott och under torsdagen har polistekniker varit på plats för att undersöka brottsplatsen.

– Vi har hittat fynd på plats som gör att vi kan konstatera att skott avlossats, säger Christian Nylén, lokalpolisområdeschef.

Vad fynden består i vill inte Nylén gå in på. Inte heller om det rör sig om ett handeldvapen eller något annat. Men han kan bekräfta att minst två skott har avlossats.

Christian Nylén, chef i lokalpolisområde Syd: ”Jag förstår att det uppstår rädsla för de som bor i närheten.”
Christian Nylén, chef i lokalpolisområde Syd: ”Jag förstår att det uppstår rädsla för de som bor i närheten.” Bild: Mia Höglund

Har skotten träffat huset?

– Vi vet inte exakt än, men såvitt jag förstår är det inga skott som gått in i en bostad. Det finns skador på en fastighet och uppgifter om att någon skadegörelse har skett där en sten har använts. Vi försöker se vad som är vad, säger han.

Den krossade rutan, är det där stenen kommer in i bilden?

– Vi tror att det är en sten som krossat det, säger han.

Oklart motiv

Polisen har ingen misstänkt i nuläget. Gällande motiv har polisen flera olika hypoteser men ingen klarlagd bild, berättar Nylén.

– I nuläget har vi inte någon uppsatt som misstänkt. Vi har inte full koll på vad motivet kan vara, vi jobbar utifrån flera olika hypoteser, säger han och fortsätter:

– Vi ska höra personer som funnits på platsen en gång till, göra oss en grundligare bild av vad som skett.

”Förstår att det uppstår rädsla”

Efter skottlossningen har Mölndals-Postens reporter pratat med Lindomebor som reagerat med viss oro på det inträffade. En förståelig reaktion, menar Nylén, men det finns inget skäl till oro för Lindomeborna.

– Jag förstår att det uppstår rädsla för de som bor i närheten. Det är alltid oroväckande när sånt här sker men man ska inte känna någon generell oro över att bo i Lindome, säger Christian Nylén.

Enligt uppgifter till GP ska skott ha avlossats mot en person som kommit ut på gården efter att stenen krossade rutan. Detta är inget som polisens varken kan bekräfta eller dementera.

– Jag kan inte uttala mig om den typen av frågor. Det är tidigt i utredningen och omöjligt att berätta nu, säger Joakim Volmerud, utredare på polisens avdelning för grova brott.

LÄS MER:Lindomebor om den misstänkta skottlossningen: ”Här också”

ANNONS