Polisen förtegen om explosionen i Hills villastad

Drygt tre månader har gått sedan explosionen i Hills villastad. Polisen utreder fortfarande händelsen – men de är förtegna om utredningsläget.
– Det är ett stort och komplext ärende, säger utredningsledaren Victor Björnerås.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Natten till tisdagen den 29 mars kom larm om en explosion i Hills villastad. Pådraget var stort och polis, räddningstjänst samt ambulans larmades till platsen. Även nationella bombskyddet kallades dit och man kunde konstatera att dörren till en villa hade blivit skadad i samband med händelsen.

– Nationella bombskyddet har gjort en undersökning och vi har gjort teknisk undersökning men det är fortfarande oklart om det är bangers eller något större, vi får analysera det material som vi har fått in. Det vi vet är att något har smällt utanför en ytterdörr, sade polisens presstalesperson Peter Adlersson strax efter händelsen.

Stannade i en vecka

Polisen inledde en förundersökning under brottsrubriceringen allmänfarlig ödeläggelse. De skulle även bli kvar i området i ungefär en vecka för att samla in information. Bland annat parkerade de en husbil där som stannade i några dagar, samt genomförde dörrknackningar.

– Vi är fortfarande i samma läge. Vi har gjort förnyade dörrknackningar för att komma i kontakt med så många som möjligt och så att alla blir hörda, sade förundersökningsledaren Christina Söderström knappt en vecka efter händelsen.

Polisen förtegen

Idag, ungefär tre månader efter explosionen vill polisen inte säga mycket om händelsen. De vill inte berätta om det finns någon misstänkt i ärendet, eller om de har gjort några genombrott i utredningen.

– Vi måste hänvisa till förundersökningssekretessen och jag kan inte yttra mig i ärendet, säger Victor Björnerås, utredningsledare.

Det har ju gått ganska lång tid sen det hände. Kan du säga något generellt om hur ert arbete ser ut?

– Jag kan inte säga något i detalj om förundersökningens gång, mer än att det är ett stort och komplext ärende, och det är därför det har tagit lång tid, säger Victor Björnerås.

Han fortsätter:

– Vid den här typen av brott blir det väldigt mycket utredningsåtgärder. Det är mycket som ska göras och och det är många som ska höras. Det tar lång tid, och av den anledningen blir det också stort, säger Victor Björnerås.

LÄS MER:Polisen efter explosionen i Hills: ”Lägger stora resurser”

LÄS MER:Efter explosionen – polisen på plats med husbil i Hills

LÄS MER:Ida bor granne med drabbade huset i Hills

ANNONS