Polisen i Mölndal fortsätter hålla extraöppet för utlämning av pass

Trycket på passcentralen är fortsatt högt. För att möta det kommer polisen i Mölndal ha extraöppet för passutlämning den här veckan – och de kommande sex veckorna.

ANNONS

För den som ska ut och resa i sommar har det varit stressigt den senaste tiden. Många vill ha tag på nya resehandlingar, och trycket har varit högt på polisens passcentraler.

I förra veckan kunde Mölndals-Posten rapportera att polisen i Mölndal beslutade sig för att hålla extraöppet på passutlämningen – detta för att möta det höga trycket. Så kommer även ske nu i veckan.

– Den här veckan kommer vi utöka öppettiderna vid passutlämning på torsdag fram till klockan 19, och på lördag kommer vi hålla extraöppet mellan 9 och 15, säger Sofia Jigström, stationsbefäl vid polisen i Mölndal.

Fortsatt utökade öppettider

På så vis kommer kan den som har ansökt om ett pass eller id-kort räkna med fler möjligheter att hämta ut sina handlingar.

– På ansökningar behöver man boka en tid, det gör att vi kan planera den delen av verksamheten bättre. Vad gäller utlämningar har vi drop-in-tid, och det är svårare att beräkna hur många som kommer per dag för att hämta ut sina resehandlingar, säger Sofia Jigström.

Dessa utökade öppettider planerar man även att ha i sex veckor med den här veckan inräknat. Det är ännu inte klart exakt vilka tider det blir.

– Vi kommer ha ytterligare extraöppet, men planeringen är inte klar än. Det beror på bemanning, och vi har semestertid bland personalen att ta hänsyn till också, säger Sofia Jigström.

Tänka på vart man reser

För att möta det hårda trycket som varit berättar Sofia Jigström att personal hos polisen har fått extrautbilda sig för att kunna stötta upp vid både passutlämning och handläggning. De har även anställt och utbildat flera nya passhandläggare.

– Nu har vi ganska många nyanställda både i Mölndal och i Göteborg, vilket är positivt. Det kommer att göra att vi framåt bättre kan möta upp behovet hos allmänheten vad gäller pass, berättar Sofia Jigström.

Har du några tips på vad man ska tänka på när det gäller resehandlingar framöver?

– Man ska tänka på att vara ute i god tid, både vad gäller att boka tid för pass och id-kort. Man ska också tänka på att om man reser till ett land där man inte behöver ett pass för att komma in, om det är tillräckligt med id-kort, då kan man med fördel välja id-kort. Då kan man förvänta sig att väntetiden på resehandlingarna blir kortare. Alla länder kräver inte pass, utan vissa länder kräver bara id-kort.

För att få reda på vilka utökade öppettider som kommer vara för passutlämning framöver kan man gå in på polisens hemsida. Där uppdateras tiderna kontinuerligt.

LÄS MER:Polisen håller extraöppet – då kan du hämta ut ditt pass

LÄS MER:Misshandel i centrum i natt

LÄS MER:Bekräftat: Smittsam influensa bakom fågeldöd

ANNONS