Rasmus Paludan och Stram kurs planerar att bränna en koran utanför en polischefs hem i Hällesåker.
Rasmus Paludan och Stram kurs planerar att bränna en koran utanför en polischefs hem i Hällesåker. Bild: Christian Flodin

Polisen inför Rasmus Paludans planerade koranbränning i Hällesåker: ”Inget vi kan diskutera”

På tisdagsmorgonen har Rasmus Paludan planerat att bränna en koran utanför en polischefs hem i Hällesåker. Något som han inte har ansökt om tillstånd för.

ANNONS
|

Det var i torsdags som det högerextrema partiet Stram kurs, med Rasmus Paludan i spetsen, publicerade ett inlägg på sin Facebooksida som fick stor medial spridning. Inlägget var kort och gjorde gällande var nästa koranbränning skulle ske – en adress i Hällesåker.

Precis intill adressen bor en högt uppsatt polischef och under fredagen kunde Expressen rapportera att en polisanmälan upprättats.

– Vi har upprättat en anmälan om otillåten påverkan via förgripelse mot tjänsteman, sade polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till tidningen.

Polisen förtegen

Rasmus Paludan och Stram kurs har fått tillstånd för allmänna sammankomster på flera platser i Göteborg under tisdagen, men någon ansökan om platsen i Hällesåker inkom aldrig till polisen. Enligt polisens presstalesperson, Hans-Jörgen Ostler, så har polisen fullt upp inför tisdagen men han är förtegen om hur de arbetar.

ANNONS

– Det kan jag inte säga riktigt i nuläget. Vi arbetar med flera olika händelser när det rör allmänna sammankomster i regionen, säger han.

Hur polisen ska agera om Rasmus Paludan dyker upp på adressen i Hällesåker vill han inte heller gå in på.

– När det gäller den här mannen har vi beviljat en rad tillstånd för det här partiet som han representerar. De kommer vi genomföra men om han har planerat andra icke tillståndsgivna händelser så hanterar vi det då.

Kommer ni att vara på plats?

– Det är operativ information och inget vi kan diskutera nu, säger Hans-Jörgen Ostler.

LÄS MER:Paludan vill bränna koran utanför polischefs hem – i Lindome

LÄS MER:Mölndalspolisen Johan attackerades under upploppen i Malmö och Linköping

ANNONS