Andrea Bonde NIlssons katt blev indränkt i olja i måndags, sedan dess har fler hört av sig om liknande händelser. Polisen ser däremot inget samband.
Andrea Bonde NIlssons katt blev indränkt i olja i måndags, sedan dess har fler hört av sig om liknande händelser. Polisen ser däremot inget samband. Bild: Privat

Polisen om kattattackerna: ”Inget vi fått vetskap om”

Andrea Bonde Nilssons katt kom hem med pälsen indränkt i motorolja. Efter att ha delat händelsen i sociala medier hörde fler drabbade av sig, men att kattattacker skulle vara ett återkommande problem i Mölndal är inget som polisen kan bekräfta.
– Det är inget vi fått vetskap om, säger Christina Söderström, förundersökningsledare vid polisen Storgöteborg syd.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal|

Det var i måndags som Andrea Bonde Nilssons katt Roger kom hem indränkt i motorolja – och det var inte första gången. Förra sommaren ska det ha inträffat vid två tillfällen och han ska också ha kommit hem med en bruten tass och sprucken käke 2019.

Andrea Bonde Nilsson uppger att hon ska polisanmäla oljeattacken då hon är övertygad om att en människa ligger bakom.

För att varna andra valde Andrea Bonde Nilsson att berätta om oljeattacken i en Facebookgrupp för boende i Kållered. I kommentarsfältet skrev sedan en kattägare i närområdet att hennes katt också kommit hem med pälsen full av olja.

LÄS MER:Lång kö för att adoptera katt: ”När de inte kan träffa folk vill de ha en liten kisse”

Polisen ser inget mönster

Sedan dess ska hon ha fått uppgifter om att ytterligare två eller tre andra katter fått olja över sig, men att kattattacker ska vara något som förekommer systematiskt i Kållered är inte något som polisen i Mölndal kan bekräfta.

– Det är det inte, det är inget vi fått vetskap om, säger Christina Söderström.

Hon känner inte till att de fått in flera anmälningar med liknande tillvägagångssätt där katter blir attackerade. Det kan däremot förekomma enskilda anmälningar, men de har inte sett ett mönster.

– Hade det kommit oss till vetskap och att man ser ett mönster med ett större antal anmälningar så tittar vi så klart närmare på det, men jag ser inget i nuläget.

LÄS MER:Stora mängder knark hittades i Mölndal – trio sitter häktad

Svårt att utreda

Hon påpekar också att det är svårt att utreda om det trots allt dyker upp flera anmälningar.

– Man får titta på situationen, om det sker på olika platser vid helt olika tider på dygnet så är det svårt att se ett samband. Jag tänker spontant att om katten kommer hem med detta då har den säkert varit ute ganska länge. Då är det svårt att veta var katten varit och när det inträffade. Men hade vi fått in flera anmälningar hade vi absolut tittat på ärendena, säger hon.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS