Polis
Polis Bild: Andreas Olsson

Polisen sökte med hund i Greggered efter stort pådrag

Polisen förföljde en bilist som vägrade stanna under tisdagsförmiddagen. För att hitta föraren lade polisen ut en spikmatta och sökte med hund.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 11.00 som polisen skulle kontrollera en bil på Östra Lindomevägen. Men bilisten vägrade att stanna.

– Polis på plats hör av sig till ledningscentralen och de frågar om vi kan förfölja bilen, säger Thomas Fuxborg på polisen.

Bilen körde mot Kållered och någonstans där tappade polisen synen på bilen.

Enligt vittnesuppgifter ska det ha rört sig om sju till åtta polisbilar som letade efter bilen. De ska ha varit civila och målade polisbilar. Men enligt polisen ska det ha rört sig om totalt fyra bilar.

För att få stopp på bilen ska polis lagt ut en spikmatta på vägen. Men i Greggered fick polisen syn på bilen igen. Där tillkallades polishund och med en minuts mellanrum hittades två män – en i 30-årsåldern och en i 50-årsåldern. Enligt polisen ska det varit den yngre mannen som har kört bilen.

ANNONS

– På den unga killen hittar vi också en påse med vitt pulver som tas i beslag. Vi misstänker att det är narkotika. Han saknade också körkort.

Senare framkom det att den yngre mannen tidigare har begått brott, då han har ett återkallat körkort.

Bilen har tagits i beslag. Båda männen har gripits och förhörts. Men mannen i 30-årsåldern kommer också att provtas. Han misstänks för olovlig körning, vårdslöshet i trafik och narkotikabrott.

ANNONS