Polisens börjar topsa män i jakten på Delsjömannen

Kvinnan promenerade vid Delsjön när en man gick till attack. Hon utsattes enligt polisen för livshotande våld – sju månader senare är fallet fortfarande olöst. Nu börjar polisen topsa män som befann sig i närheten.

ANNONS
|

Den 23 augusti i fjol kom larmet från Delsjöområdet. En kvinna var skadad och hostade blod. Ambulanspersonal på plats larmade i sin tur polis.

Det dröjde inte länge förrän misstankarna stärktes om att ett brott låg bakom.

I förhör berättade kvinnan att hon troligtvis blivit överfallen och misshandlad, att hon varit avsvimmad en stund, och att hon därför inte riktigt visste vad som hänt.

– Våldet var på ett sådant sätt att man bedömt att den korrekta rubriceringen är försök till mord, alternativt dråp, sade polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler, två dagar efter händelsen.

Tysk tygpåse spår i utredningen

Polisen sökte med hund i området, och gjorde vissa fynd. Bland annat hittade man ett par glasögon och en tygpåse med trycket ”GA-tec” – vilket är ett tyskt företag. Man har även gått ut med ett signalement av den misstänkte gärningsmannen.

ANNONS

Ännu har ingen gripits misstänkt för mordförsöket. Nu meddelar polisen att man under de tekniska undersökningarna av brottsplatsen lyckades säkra dna-spår. Det jämför man nu med män som befunnit sig i närheten av brottsplatsen vid tiden för överfallet.

För en tid sedan gick det ut en kallelse till männen, som identifierats via sina telefoner genom en så kallad masttömning.

– Man tömmer masten på information och får fram en mängd telefoner. Vi har gått igenom vilka de tillhör och utifrån det bestämt ett antal män att topsa, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Saknar fortfarande svar

Ett antal män har fortfarande inte svarat på polisens kallelse. Polisen betonar att ingen av de berörda misstänks för brott, utan att det än så länge handlar om att utesluta personer som inte har med mordförsöket att göra.

Stärks misstankarna mot de som inte svarar?

– Det kan jag inte säga direkt, utan man får titta på det från fall till fall. Det kan finnas orsaker till att de inte svarar på kallelsen. Man kan till exempel vara bortrest, säger Fredrik Svedemyr.

Polisen vill fortfarande få kontakt även med andra personer som kan ha gjort viktiga iakttagelser eller som har uppgifter rörande glasögonen och tygpåsen.

LÄS MER:Inga spår efter brutala överfallet på Sarah

LÄS MER:Sarah skulle lämna lägenheten i centrala Mölndal – utsattes för brutalt överfall

ANNONS