Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto: Getty Images/iStockphoto Bild: -
Arkivfoto: Getty Images/iStockphoto Bild: -

Provsvar dröjer ytterligare – fortsätt koka dricksvattnet

Provsvaren på vattnet dröjer till fredag och därmed uppmanas boende i västra Kållered att fortsätta koka sitt dricksvatten.

Det var i torsdags som kommunen meddelade att en rutinkontroll av det kommunala vattnet visade förhöjda bakterierhalter, och kommunen uppmanade alla boende väster om Ekenleden att koka vattnet innan användning.

Svaren på de prover som togs i slutet av förra veckan skulle egentligen ha kommit in i början av vecka 29, men ändrades först till nu på torsdag. På onsdagen meddelande kommunen dock att provsvaren väntas komma på först på fredag förmiddag.

"Mölndals stad har sedan den 9 juli tagit flera prover på ledningarna i Kållered. Proverna analyseras i ett externt laboratorium och tar mellan 3–7 dagar. Till fredag förmiddag förväntas svar på det andra provet komma till Mölndals stad. Efter det kan vi komma att gå ut med ny information.", skriver Mölndals stad på sin sajt på onsdagen.

Kommunen trycker på att kokningsrekommendationen gäller fram tills dess att de meddelar annat.

En vattentankstation har satts ut på Bangårdsvägen, med en mindre kran för att fylla en mindre dunk med dricksvatten. Men kommunen menar samtidigt att det bästa är om invånarna själva kokar sitt vatten hemma.

Mölndals-Posten har tidigare berättat att berörda områden är: Bölet, Hallen, Labacka, Heljered, Apelgården och Torrekulla.

Mölndals stad uppmanar alla som bor i dessa områden att:

• Koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.

• Koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt. Bakterier dör när vattnet kokas.

Catrin Hansson

[email protected]