Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Rånare stal bil – flydde mot Kungsbacka

Vid 06.30 på fredagsmorgonen blev en man i Lindome rånad på sin bil.
– Två gärningspersoner kommer fram och uttalar någon form av hot, tillgriper bilen och försvinner i riktning mot Kungsbacka, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Polisen larmades till Tåbrovägen i Lindome efter att en man blivit rånad på sin bil under tidiga morgonen.

– Det är en person som går ut för att åka till jobbet under morgonen. Då kommer två gärningspersoner fram och uttalar någon form av hot, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Mannen ska ha tvingats in i sin bostad och rånarna körde sedan i väg i bilen i riktning mot Kungsbacka. Polisen har ännu inte gått ut med signalement på varken bilen eller gärningspersonerna.

– Det finns inga uppgifter om personskador, säger Fredrik Svedemyr.

Flera patruller har under förmiddagen varit på plats och genomfört förhör, gjort tekniska undersökningar och även hundpatruller har sökt efter gärningsmännen i området. Brottet rubriceras som grovt rån samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

”Två gärningspersoner springer från platsen”

Vid lunchtid på fredagen fanns ännu ingen gripen eller misstänkt. En stund senare, strax innan 13.00, uppdaterade polisen sin hemsida med ny information.

”Polis får senare upp ett spår på den stulna bilen. Det leder till en parkering i Rannebergen. När patrull anländer springer två gärningspersoner från platsen för att sedan hoppa in i ytterligare en bil och kör iväg.”

Flera polispatruller letade efter personerna i området. Efter ett tag hittar de flyktbil nummer två i Angered. Även den bilen var stulen. Tjuvarna syntes inte till.

Polisanmäls som grovt rån

På parkeringen i Rannebergen hittade också polispatrullen ett par nycklar. Dessa nycklar ledde till ytterligare en bil och i den bilen fanns stöldgods.

Polisen tog alla tre bilar i beslag och en teknisk undersökning kommer att genomföras. En anmälan om om grovt rån samt tillgrepp av fortskaffningsmedel har skrivits.

I nuläget finns det ingen misstänkt eller gripen.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.