RA Bygg vill etablera sig i huvudstaden – siktar på att omsätta en miljard

RA Bygg är byggföretaget som står bakom bland annat Mölndalas kontor och tillbyggnaden på Kvarnbyskolan. Nu vill de expandera geografiskt och har ingått ett samarbete med det Sigtunabaserade byggföretaget FME.

ANNONS

RA Bygg är en byggentreprenör som funnits i Mölndal sedan 1992. Nu väljer företaget att expandera och söka sig utanför Mölndals gränser. RA Bygg bygger allt från bostadshus till skolor och under de senaste åren har företaget växt rejält.

– Vår omsättning är nästan sju gånger så hög nu jämfört med 2011, vi har känt länge att vi vill expandera och få spinn i andra städer, säger Olof Johannesson, vd.

FME ligger nära Arlanda

Förvärvet av FME var i ropet redan för över ett år sedan. FME är ett serviceföretag inom bygg, måleri och entreprenad som är beläget nära Arlanda. Det var FME:s behändiga storlek och placering som lockade RA Bygg till att investera i företaget.

– Vi ser att det finns stora möjligheter till expansion, säger Olof Johannesson.

LÄS MER:Här ska Mölndals nya höghus växa fram: ”Är i uppstarten”

Som det ser ut nu har de köpt 30 procent av FME och planen är att vara majoritetsägare inom några år.

– Vi vill växa nationellt men fortfarande bevara den familjära känslan som vi har inom företaget här i Mölndal, säger Olof Johannesson.

Olof Johannesson är nyfiken på att få se hur FME kommer utvecklas under de kommande åren.
Olof Johannesson är nyfiken på att få se hur FME kommer utvecklas under de kommande åren.

RA Byggs ambitioner är att stötta FME så att de i framtiden ska kunna göra en liknande resa som RA Bygg har gjort. 2011 hade RA Bygg en omsättning på 100 miljoner och 2019 låg omsättningen på 668 miljoner.

Målet är att FME tillsammans med RA Bygg ska omsätta en miljard år 2025.

– FME är ju ett mindre företag, men vi hoppas att FME själva ska kunna omsätta 100 miljoner 2025, säger Olof Johannesson.

Pandemin är inget hinder

För att nå målen kommer RA Bygg gå in och hjälpa till med grundstrukturer, kalkylering och rekrytering. Till en början är det två byggprojektledare och ett gäng med snickare och målare som ska anställas.

Att expandera nu, under en pandemi, är ingenting som Olof Johannesson ser som ett hinder. Han menar att byggbranschen inte blivit speciellt påverkad av pandemin. Istället anser han att det är ett bra läge att investera då det förväntas byggas mycket under 2021 och 2022.

– Det känns som en bra tidpunkt och vi vill ju gå från riktigt bra byggare till att bli bäst, säger Olof Johannesson.

ANNONS