Rånade matbutik på lax – Mölndalsbo åtalas för flera brott

På vägen ut från matbutiken stoppades Mölndalsbon. Tumult uppstod varpå en av de butiksanställda puttades utför en trappa. Nu åtalas mannen, som är i 25-årsåldern, för rån, häleri och narkotikabrott.

ANNONS

5 april i år fattade personalen i en butik i Mölndal misstankar mot två män som stod vid en kyldisk. De ska där ha plockat på sig varmrökt lax för att sedan betala för två drickor.

Men utanför kassorna väntade personal som konfronterade männen. De erkände aldrig att de skulle ha tagit något och ganska snabbt höjdes tonläget i butiken. En ur personalgruppen knuffades då in i en hörna medan en annan puttades nerför en trappavsats.

LÄS MER:Höll inte coronaavstånd i mataffären – en man döms efter brottningsmatch i kön

– Han gav mig en jättehård knuff. Alltså jag flög ner för trapporna. Det var en tant som grät för det såg så hemskt ut, säger en i personalen i förhör.

I samma stund kom polisen till platsen. Den ene av männen ska då ha avvikit medan en kort jakt inleddes på den man som puttades. ”Efter en kortare löptur kunde han brottas ner och beläggas med handfängsel. Vid visitationen anträffades varmrökt lax på mannen", skriver polisen i ett pm.

”Erkänner att jag tog fisken”

Under ett första förhör hävdade mannen att han fått de två paketen med varmrökt lax, värda 149 kronor, av en kompis. Men i nästa förhör ändrade han sin historia och erkände att han tagit fisken. Däremot nekar han till att ha gjort sig skyldig till rån.

LÄS MER:Per försökte stoppa rånet – vägrade släppa tjuvarnas bil

– Att det uppstår våld emellan oss det tycker jag inte. Han gapade på mig och knuffade. Jag knuffade tillbaka, säger mannen som fortsätter.

– Jag erkänner att jag tog fisken, men inte rån. Rån låter överdrivet.

Cyklade på stulen cykel

I september förra året ska Mölndalsbon ha cyklat på en stulen cykel, värderad till 23 000 kronor. I förhör säger mannen att han lånat cykeln av en vän som han inte vill uppge namnet på.

LÄS MER:Cykeltjuv på Mölndals bro tagen på bar gärning

Vid en visitation i centrala Mölndal i oktober förra året hade han på sig åtta påsar med amfetamin, sammanlagt sex gram. Narkotika som mannen hävdade var för eget bruk. Och vid en husrannsakan hittades en skruvdragare, stulen från en byggfirma, samt åtta batterier till elcyklar och diverse verktyg. Det dyraste batteriet värderades till 10 000 kronor. Manne har uppgett att han köpt skruvdragaren på facebook och han hävdade att batterierna tillhörde kompisar vars namn han inte ville uppge.

Mannen åtalas nu för rån, två fall av häleri, häleriförseelse samt narkotikabrott.

LÄS MER:Husrannsakan i Krokslätt – hundsök på platsen

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS