Rasmus Paludan dök aldrig upp utanför polischefens hem i Hällesåker.
Rasmus Paludan dök aldrig upp utanför polischefens hem i Hällesåker. Bild: Teo Kristjansson

Rasmus Paludan backade från planen – dök aldrig upp i Hällesåker

Under tisdagsmorgonen var det planerat att högerextrema politikern Rasmus Paludan skulle bränna en koran utanför en polischefs hem i Hällesåker. Mölndals-Posten var på plats och följde händelseförloppet.

ANNONS
|

Lugnet låg stilla över området i Hällesåker där en polischef bor. Enligt Rasmus Paludans parti Stram kurs skulle det ske en koranbränning vid huset intill men förutom en polisbil och några andra medier så fanns det inga tecken på mänskligt liv.

Kommer till Lindome

Till och från cirkulerade polisbilen i området. Strax efter klockan nio lämnade medierna och tog sikte på annan ort då Rasmus Paludan fått tillstånd att anordna en allmän sammankomst i Göteborg.

Kvar på plats blev ljudet av fåglar, flygplan som lämnat Landvetter och en robotgräsklippare. Ungefär i samma veva publicerade Stram kurs en direktsändning på Facebook där Rasmus Paludan förklarar att han inte kommer att åka till Hällesåker eller för den delen till Göteborg.

ANNONS

– Bara så att det inte blir några problem för mig eller partiet då har vi tänkt oss att göra det på en annan tid när vi har fått tillstånd. Så vi kommer att att söka senare. tillstånd att ha en allmän sammankomst och koranbränning i Lindome och sen får vi göra det då istället, säger han i sändningen.

Polisen: ”Kommer inte besöka”

Enligt polisens presstalesperson, Anna Göransson, så följer polisen händelseutvecklingen i Hällesåker.

– Det har funnits en beredskap på den platsen men vi har inte haft någon planerad insats. Nu har den här personen gått ut på sociala medier och säger att han inte kommer att besöka Göteborg.

LÄS MER:Hällesåkersbor är chockade över Rasmus Paludans planerade koranbränning

LÄS MER:Mölndalspolisen Johan attackerades under upploppen i Malmö och Linköping

LÄS MER:Polisen inför Rasmus Paludans planerade koranbränning i Lindome: ”Inget vi kan diskutera”

ANNONS