Regnet höll sig borta från Ikeas loppmarknad i Kållered

Under lördagen bjöd Ikea i Kållered in till loppmarknad på varuhusets parkering. Regnvädret tycktes hänga i luften, men hade stil nog att hålla sig borta – frånsett några vilsna duggdroppar kring lunchtid.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Stämningen var god och vädret behagligt på Ikeas loppmarknad i Kållered under lördagen. Antalet bordsplatser blev uppbokade väldigt snabbt efter att företaget kungjort att loppisen skulle hållas, och när Mölndals-Posten kommer till platsen på förmiddagen har nästan samtliga 69 försäljare dykt upp.

Erfarna loppisrävar

– Det har varit jättetrevligt här och väldigt roligt att vi har sol än så länge. Eftersom vi har marknaden i anslutning till varuhuset kommer folk ut och kikar efter att de har handlat, det hjälper nog också en hel del med att marknaden blir välbesökt, säger Ikeas Emma Magnusson, som är en av dem som håller arrangemanget under uppsikt.

Många av försäljarna var på parkeringen redan före klockan nio, över en timme innan det var dags att öppna, för att ställa i ordning.

– Man märker att de är taggade. Flera verkar vara väldigt erfarna.

Hur märker man det?

– Dels kommer de med förslag och frågor om hur det är tänkt med ytan. Man hör att de har gjort det här förut, och det är ju roligt att vi har kunnat locka hit människor som är rutinerade, säger Emma Magnusson.

Några av dessa rutinerade försäljare är familjen Silvferberg som har åkt från Kinna för att vara med i dag.

– Det är ett superbra evenemang. Vi har varit med två gånger tidigare också när Ikea har anordnat det. Framför allt är det leksaker och andra barnprylar som vi får sålt, säger Jessica Silfverberg.

Vad ska man tänka på för att lyckas med sitt loppisbord?

– Man ska sköta sig! säger Alicia Silfverberg, nio år.

Mamma Jessica skrattar.

– Ja, precis, man ska sköta sig. Det är också viktigt att tänka på priserna, att de är bra. Annars försvinner hela poängen med loppmarknad, säger hon.

”Lite mindre”

Silfverbergarna är inte de enda som tagit sig från andra kommuner för att fynda. När Mölndals-Posten träffar Fjäråsbon Nathalie Björkebro Rydfjäll sitter hon intill sin treåriga son Loke på marken medan han gräver runt i en plastlåda innehållande små leksaker.

Hon tycker att det är ett bra initiativ av Ikea – men att som några kalla det för megaloppis när ordet skulle spridas var kanske att ta i lite.

– Den är helt okej, men lite mindre än jag hade trott. Det känns i alla fall bra att det börjar komma igång nu igen efter coronan. Vi gillar loppisar, säger hon.

Vad är det som är så bra med loppis?

– Bland annat klimatperspektivet, att man återbrukar. För småbarnsföräldrar är det också suveränt. Vi köper nästan bara secondhand till våra barn. De växer ju ut allting så snabbt.

Vad är det bästa fyndet du har gjort?

– Det var inte här, men en gång hittade jag en märkesjacka till Loke för 30 kronor som annars skulle ha gått på 600 kronor. Då blev jag väldigt glad, säger Nathalie Björkebro Rydfjäll.

Många prutar

En fördom om loppmarknader är att alla prutar så att det står härliga till. Mölndalsbon Fredrik Sahl, som i dag hjälper sin mamma med att sälja överblivna prylar, kan intyga att det delvis stämmer.

– Det är i alla fall många som försöker. Det hör nog lite till.

Är du snäll då eller håller du på priset?

– Allt beror på. Någon försökte ge tio kronor för en vara som jag hade prissatt 50 kronor. Då blir det nej. Men fem kronor hit eller dit gör inte så mycket, säger han.

LÄS MER:Ikeas satsning – bjuder in till megaloppis i Kållered

LÄS MER:Kvarnbyn levde upp när marknaden Junk n Jazz gjorde comeback i magasinet

LÄS MER:Så överlevde jag Göteborgsvarvet – nästan helt utan träning och förberedelser

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS