Västra Götalandsregionen skriver i ett pressmeddelande att så många som 27 044 personer förra veckan testade positivt för covid-19.
Västra Götalandsregionen skriver i ett pressmeddelande att så många som 27 044 personer förra veckan testade positivt för covid-19. Bild: Jenny Ingemarsson

Rekordet krossat: 27 044 nya coronafall i Västra Götaland på en vecka

Förra veckan upptäcktes 27 044 nya fall av covid-19 i Västra Götaland. Den förra rekordnoteringen under pandemin, på drygt 8 000 fall, är därmed krossad.

ANNONS
|

Smittspridningen av covid-19 har rusat i Västra Götaland på kort tid. Västra Götalandsregionen skriver i ett pressmeddelande att så många som 27 044 personer förra veckan testade positivt för covid-19. Det motsvarar en ökning med 243 procent mot veckan innan, då smittan redan hade börjat öka kraftigt.

LÄS MER:Hög sjukfrånvaro påverkar sophämtningen

Noteringen är den klart högsta under pandemin. Det förra rekordet var vecka 51 år 2020, då 8 222 personer i Västra Götaland testade positivt.

– Vi ser nu en mycket snabb smittspridning i hela regionen och i alla åldersgrupper. Har du inte vaccinerat dig så gör det! Ta den tredje dosen så snart du kan, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande.

ANNONS

Regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade under måndagen nya restriktioner och rekommendationer som träder i kraft den här veckan, med anledning av det förvärrade smittoläget.

– Min uppmaning är att alla gör sitt yttersta för att följa de nya nationella rekommendationerna, säger Thomas Wahlberg.

LÄS MER:Skärpta restriktioner från regeringen – krogar ska stänga 23

Förra veckan utfördes också rekordmånga tester i regionen, 93 417 stycken. Omkring 29 procent av dem var alltså positiva för covid-19, vilket är en mycket hög andel. Den tidigare toppnoteringen för testningen var på 66 000 utförda tester, veckan innan påsken 2021.

LÄS MER:Nu kan 18-åringar boka tid för tredje vaccindosen i Västra Götaland

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS