Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Hofflander: Reportaget om tonåringarna på Teaterhuset väcker fina minnen hos mig

Premiärnerver på helspänn och glädjen i att möta en publik. Reportaget om Teaterhusets ungdomar får mig att bli både varm och lite nostalgisk.

Sorlet i salongen började lägga sig. Hjärtat slog i 180, magen bråkade och jag svalde hårt. The Proclaimers hitlåt I’m gonna be (500 miles) drog igång i högtalarna och så var det dags att kliva ut på scenen.

Det var premiär för ungdomsgruppen Teater Plåts uppsättning av Sandro Key-Åbergs Hedersgästerna.

LÄS MER: Mölndals parkerings och Mölndalsbostäders nya system är feltänkt

Drygt en timme senare var jag lyckligare än någon gång tidigare i mitt drygt 15-åriga liv. Publiken jublade, pjäsen var en uppenbar succé, replikerna hade suttit som de skulle och blombuketter delades ut av en exalterad regissör.

Okej, åskådarna var förstås huvudsakligen föräldrar, syskon och andra med positiv grundinställning till oss på scenen. Men ändå.

Teatern öppnade dörrar

Att säga att teatern vände upp och ner på livet för den unge Fredrik Hofflander är kanske att överdriva. Men den gjorde definitivt tillvaron mycket bättre. Den berättade för mig att det inte var någon katastrof att ta lite plats, den berättade för mig att jag kunde stå där inför 80 par ögon utan att svimma och den öppnade dörrar till nya vänner som upptäckt samma intresse som jag själv gjort.

LÄS MER: Vi har lyssnat på läsarna – nu ska Mölndals-Postens papperstidning bli tjockare och bättre

Jag var fast. Sandro Key-Åberg följdes av Molière och därefter några försök med lite mer experimentella manus vars upphovspersoner jag i ärlighetens namn glömt bort.

Blev inte skådespelare

Sedan ledde livet in mig på helt andra vägar än skådespelarkonstens. Men lärdomarna från min mycket korta scenkarriär har jag faktiskt nytta av varenda dag. Och när jag läser Elvira Linderots skildring av Teaterhusets ungdomar och deras musikalpremiär Gott och blandat – då kan jag nästan fysiskt återuppleva den där hisnande känslan från min egen premiärkväll i maj 1995.

– Jag har inte varit så nervös den senaste tiden eftersom vi har övat så länge, men på bussen hit kom det över mig, säger Alexander Lundqvist i artikeln.

LÄS MER: Svårt att få tag på bord på restaurangerna i Mölndal – det är goda tecken

– Det var ett och ett halvt år sen jag stod på scen, förutom publikrepetitionerna som vi har haft nu. Det känns jätteroligt, speciellt när vi har gjort så mycket själva, berättar Ella Hagberg.

Mitt löfte: Jag kommer på lördag

Herregud, vad underbart det låter. Och hur imponerande är det inte att det här unga gänget gjort stora delar av innehållet helt på egen hand? Manusförfattande fanns inte ens på kartan när jag själv höll på.

LÄS MER: Ekonomiskt fri, javisst – men vad ska jag göra sen?

Nu har jag gjort slag i saken och bokat in biljetter åt mig och familjen till föreställningen på lördag kväll. Ni andra – följ gärna mitt exempel! Revyn spelas fredag 15 oktober, lördag 16 oktober och söndag 17 oktober klockan 19.00, biljetter köper man via teaterhuset.nu. Även om jag är en objektiv journalist ända in i ryggmärgen bjussar jag hemskt gärna på den reklamen. Hoppas vi ses på Baggåkersgatan i Åbro!

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.