Berzelius äldreboende drivs av företaget Forenede care på uppdrag av Mölndals stad.
Berzelius äldreboende drivs av företaget Forenede care på uppdrag av Mölndals stad. Bild: Forenede care

Restaurangen på Berzelius äldreboende stänger i tre månader – hänvisar till andra matserveringar

Restaurangen på Berzelius äldreboende, som också är tillgänglig för allmänheten, ska hålla stängt året ut. Anledningen: En helrenovering.

ANNONS

Matserveringen på Berzelius äldreboende i centrala Mölndal är en av tre äldreboenderestauranger i kommunen som är öppna för besökande matgäster, och där pensionärer kan äta lunch till ett subventionerat pris.

Från och med 1 oktober till mitten av januari ska restaurangen dock hålla stängt. På Mölndals stads hemsida hänvisas till de andra matserveringarna under perioden.

Tar över

Joanna Nikola är verksamhetschef för boendet, som drivs av företaget Forenede care på uppdrag av Mölndals stad. Hon berättar att anledningen till den tillfälliga stängningen är att restaurangen ska genomgå en renovering.

– Hela köket ska renoveras. Vad jag har fått veta av Mölndals stad är att bland annat tak och plattor ska bytas ut, säger hon.

ANNONS

En till förändring är att restaurangen i framtiden ska drivas av Forenede care, till skillnad från i dag då den drivs av serviceföretaget ISS.

– Jag hoppas att alla våra matgäster och besökare återvänder sedan när arbetet är klart.

Kommer man att märka någon skillnad på maten och lokalerna?

– Det är svårt att säga. Restaurangen är bra i dag, och vi hoppas självklart att kunderna skall vara fortsatt nöjda då vi ska servera hemlagad mat från grunden, säger Joanna Nikola.

LÄS MER:Kåre kämpar för bättre mat för äldre i Mölndal – nu har han fått träffa cheferna

LÄS MER:Efter hårda debatten – så många platser står tomma på Mölndals äldreboenden

LÄS MER:Klart: Restaurang och massagesalong flyttar in i Pedagogen Park

ANNONS