kollektivtraffik tvåan spårvagnar
kollektivtraffik tvåan spårvagnar Bild: Christoffer Rutström

Rimfrost hindrar spårvagnstrafiken: "Väldigt få vagnar har kunnat gå till Mölndal"

Få spårvagnar har kunnat ta sig till Mölndal efter nattens väderomslag som lagt is på spåren. Det är stora förseningar i spårvagnstrafiken, vilka väntas hänga i långt fram på dagen enligt Västtrafik.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– Det är väldigt få vagnar som har kunnat gå ut till Mölndal från Korsvägen. Vi rekommenderar att man tar ersättningsbussar eller andra bussar till Mölndals centrum, säger Kristian Lans, presskommunikatör på Västtrafik.

Så det är ändå några spårvagnar som går till Mölndal?

– Ja, det är några vagnar men jag rekommenderar att man tar ersättningsbuss. Det är jättestora förseningar och det kommer gälla under större delen av dagen, det tar tid för oss att komma i fas igen, säger han.

Nattens väderomslag orsakar rimfrost på spåren vilket de nyare spårvagnsmodellerna, M31 och M32 (italienska modellen), inte klarar av.

– Det är tufft läge, vädret ställer till det för oss den här förmiddagen. Vi har förutsett det här och har kört med rimfrostvagnar hela natten, men vi har haft en växling i vädret och det är en kraftig nedisning av kontaktledningarna. Så trots att vi kört med arbetsfordon så isas de igen och gör att de nya vagnarna stannar ut med spåret, säger Kristian Lans.

Västtrafik har några av de nya modellerna igång på vissa sträckor där de fungerar att köra dem. De äldre modellerna, som inte är lika känsliga för rimfrost, kör i största möjliga mån enligt ett schema runt på de olika sträckorna.

Ersättningsbussar är insatta och Kristian Lans rekommenderar resenärer att gå in på Västtrafiks hemsida eller i appen ToGo för att få aktuell information.

– Det ska bli mildare under dagen och vi hoppas att problemet ska lätta då. Vi gör allt vi kan under rådande omständigheter, säger Kristian Lans.

Catrin Hansson

catrin.hansson@molndalsposten.se

ANNONS