Robert och Signe tog hem årets sommarbild – här är finalbidragen

Över 120 bidrag gjorde upp om vilken som skulle bli året sommarbild 2022. Bland många fina foton var det ett som stack ut och kammade hem förstapriset.
– Sekunden efter tappades skålen ut över gräsmattan, då gick mungiporna ner, säger Robert Edlund Filipsson.

ANNONS

I början av sommaren inleddes den årliga bildtävlingen på Mölndals-Posten. Redaktionen efterfrågade då läsarnas bästa sommarbilder och gensvaret blev stort. När tävlingen summerades hade över 120 starka bidrag skickats in. Bilderna på blommor, djur, barn och grönska kom in i ett överflöd och nu när de kyliga höstvindarna blåser in över landet är det nästan svårt att föreställa sig att det faktiskt var tropiska nätter för inte så länge sedan.

En jury bestående av åtta personer fick betygsätta åtta utvalda bilder. När poängen sedan räknades ihop fanns det en klar vinnare. En bild på treåriga Signe som visar upp ett riktigt jordgubbsfynd.

Här är de åtta finalbidragen.

Fyllde år

Bilden togs av Signes pappa, Robert Edlund Filipsson. Familjen, som också består av mamman Maria Filipsson och lillasystern Maja, bor i Lindome och det var i deras trädgård som Signe hittade jordgubbarna.

– Vi hade varit på landet och när vi kom hem så hade hela trädgårdslandet exploderat, säger Robert Edlund Filipsson.

Juryns motivering

Solsken, jordgubbar och grönt gräs. Mer sommar än så kan det knappast bli. Robert Edlund Filipssons bild på dottern Signe uttrycker glädje och väcker barndomsminnen till liv. En värdig vinnare av årets sommarbild 2022.

Familjen hade firat midsommar vid sitt sommarställe och dessutom hade Signe precis fyllt år.

– Vi hade sagt att jordgubbarna kommer när du fyller år så när vi kom hem så sprang hon till grinden och så var det rött i hela trädgårdslandet, säger Maria Filipsson och skrattar.

Tappade skålen

Lyckan var total för treåriga Signe som plockade en full skål med jordgubbar som hon sedan stolt visade upp för sin pappa. Ögonblicket förevigades, men bara någon sekund senare inträffade något oväntat och leendet på Signes läppar försvann.

– Sekunden efter tappade hon skålen över gräsmattan, då gick mungiporna ner, säger Robert Edlund Filipsson.

Idag har jordgubbslandet länsats på godsakerna och nu får familjen vänta tills nästa sommar innan de kommer tillbaka. Men minnet blir förevigat då priset för årets sommarbild är en canvastavla.

– Den ska få hänga inne på Signes rum, säger Robert Edlund Filipsson.

LÄS MER:Skicka in din bästa sommarbild – tävla om fina priser

LÄS MER:Sofie och Molly vann tävlingen Årets sommarbild – här är alla vinnarbidragen

LÄS MER:Min kamerarulle var som en dröm – nu består den mest av skärmdumpar

ANNONS