Rökutveckling på godståg – stoppade tågtrafiken

Räddningstjänsten larmades till Stensjön i Mölndal, efter rökutveckling på ett godståg. Orsaken ska ha varit ett mindre oljeläckage. Enligt räddningstjänsten hade godståget timmer i lasten.

ANNONS
|

Det var klockan 15.48 på onsdagseftermiddagen som larmet inkom till SOS Alarm. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen.

Enligt insatsledaren på plats, Magnus Högberg, rök det från loket på godståget.

– Det visade sig vara ett mindre oljeläckage som orsakat detta. Vi sög upp oljan inne i loket, säger han.

Oljan ska inte ha hamnat utanför tåget.

Händelsen påverkade övrig trafik, enligt Västtrafik, och när Mölndals-Postens reporter var på plats var det bilköer på Pixbovägen från Mölnlyckehållet.

– Det är stopp för tågen mellan Mölnlycke station och Göteborg. Resenärer hänvisas till ersättningstrafik, säger Västtrafiks störningskoordinator.

”Kommer ett hjälplok”

Klockan 16.30 meddelade räddningstjänsten att rökutvecklingen hade dämpat sig och att det inte ska ha utbrutit någon brand. Strax därefter meddelades att de kunde lämna platsen.

ANNONS

– Det kommer ett hjälplok och hämtar upp det ursprungliga tåget som inte ska köra vidare på grund av läckaget, säger Magnus Högberg.

Enligt SOS Alarm larmades ambulans till platsen men ingen person har förts till sjukhus.

Vid 17-tiden meddelade Västtrafik att tågstoppet var hävt och att tågen åter igen går på sträckan mellan Mölndal och Mölnlycke.

ANNONS