Julia Volkova och Jelena Katina planerade för en stor comeback under 2022. Nu ser kriget i Ukraina ut att ändra på det.
Julia Volkova och Jelena Katina planerade för en stor comeback under 2022. Nu ser kriget i Ukraina ut att ändra på det. Bild: Wikipedia commons

Ryska Tatu bokade till Liseberg i sommar - arrangören avvaktar

Ryska Tatu, kända från bland annat Eurovision song contest, ingår i nostalgifesten ”We love the 2000:s” som är bokat till Liseberg den 6 augusti. Underhållningschefen Per Alexanderson vill i nuläget inte säga om duon är välkommen eller inte.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I skrivande stund avbryts och avbokas evenemang med ryska deltagare inom såväl kulturen som idrottens värld. Hur det blir med duon Tatu, bestånde av Julia Volkova och Jelena Katina, och deras medverkan i nostalgishowen ”We love the 2000:s” på Liseberg den 6 augusti är oklart.

– Än så länge kan vi bara avvakta, kommer det beslut från UD eller EU om kulturella sanktioner mot Ryssland kommer vi självklart följa dem, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg till GP.

LÄS MER:Krigsbilder på Tiktok – så pratar du med ditt barn

Kandiderade för partiet Enade Ryssland

Nostalgigalan arrangeras av bokningsbolaget FKP Scorpio, men i botten finns också en norsk agentur.

– Jag pratade med FKP så sent som på lördagsmorgonen och vi konstaterade att än så länge sitter vi still i båten. Det är inte så mycket annat vi göra just nu. Den här galan ska ju inte äga rum förrän i augusti och man har ju ingen aning om hur läget ser ut då, säger Per Alexanderson.

LÄS MER:Sprängningar ska pågå i ett år vid korsvägen – så påverkas Mölndalsborna

Tatu fick ett genombrott med låten ”All the things she said” 2001 och deltog sedan i Eurovision song contest 2003 med ”Ne Ver, Ne Bojsia” som slutade på tredje plats i Riga, Lettland.

Julia Volkovas, ena halvan av Tatu, gjorde för ett par år sedan ett försök att ta en plats i det ryska parlamentet som en av kandidaterna för partiet Enade Ryssland.

Tatu har inte uppträtt på flera år men planerade en stor comeback 2022.

Förutom Tatu medverkar bland andra Wyclef Jean och Bomfunk MC:s på galan.

ANNONS