Så fick de grannarna i Eklanda att ha cykelfest: ”Superkul”

Upplägget: Cykla med en partner till en granne du inte känner. Ät förrätt på en adress, varmrätt på en annan och efterrätt på en tredje. Som avslutning träffas alla deltagare på den lokala krogen. Så var lördagskvällen för 46 personer i Eklanda.

ANNONS
|

Efter åtta års uppehåll genomfördes under lördagen en cykelfest i Eklanda. Kristina Holmqvist Gattario, Petra Linnsand och Helena Ederönn hade inför starten klockan 17 suttit som på nålar för att få ihop all planering.

– Vi är riktigt nöjda för vi räknade med två sjukluckor och det var precis vad det blev, säger Helena Ederönn när Mölndals-Posten träffar arrangörerna en kort stund innan festen ska till att börja.

– Jag har höga förväntningar på kvällen. Att få träffa trevliga människor och äta god mat och dryck, säger Petra Linnsand.

Import från södra Halland

Innan uppehållet var festupplägget av ett annat slag där även barnen var med. I år hade inspiration importerats från sydhalländska Skummeslöv.

ANNONS

– Jag och min man har bott i Eklanda jättelänge men under några år bodde vi i Skummeslöv. Där var vi med på flera cykelfester och vi tyckte det var superkul så då kopierade vi det upplägget, säger Helena Ederönn.

Åt med olika hela kvällen

Det hela mynnade ut i att 46 personer anmälde sig till festligheten i Eklanda. Samtliga par hade i förväg fått i uppdrag att ansvara för en av rätterna under en trerättersmiddag och mellan varje rätt skulle paret sedan cykla till en ny adress för att umgås och äta tillsammans med andra än vad de gjort tidigare under kvällen. Sammantaget åt därför varje par middag tillsammans med sex olika par under kvällen.

Känner ni som arrangerar alla som är med?

– Det är lite olika. Några känner vi gemensamt men långtifrån alla, säger Kristina Holmqvist Gattario.

– Jag skulle säga att vi kanske känner en tredjedel, säger Petra Linnsand.

”Superpositiva”

När deltagarna var mätta och belåtna samlades de på Eklanda krog vid 22-tiden för en gemensam avslutning. Så här sammanfattar Helena Ederönn kvällen när Mölndals-Posten ringer henne på söndag förmiddag.

– Vi hade det jätteroligt. Förväntningarna om trevliga människor, god mat och dryck infriades. Nästa alla kom med till avslutningen på Eklanda krog och alla vi pratade med var superpositiva. Vi blev kvar på krogen till de stängde klockan 01.

Blir det cykelfest nästa år igen?

– Det blir nog allt en repris tänker jag.

LÄS MER:Cykelgarage byggs i Mimohuset i Mölndal – ska erbjuda låsbar box och cykelservice

LÄS MER:Här firas hundraåringen Hällesåker IF – se bilderna från festen

LÄS MER:Allt fler cyklister väljer dubbdäck och vintercykling: ”Folk har verkligen börjat använda det”

ANNONS