Det finns chans för en vit jul i år.
Det finns chans för en vit jul i år. Bild: Stefan Bennhage

Så blir vädret på julafton

Snö, tvåsiffriga minusgrader och halt. Nästa vecka bjuder på mildare väder och några plusgrader. Men till julafton kan temperaturen sjunka igen och chansen för en vit jul är inte omöjlig.

ANNONS

Under de senaste dagarna har minusgraderna varit tvåsiffriga och snön har hållit sig kvar på marken. December har bjudit på kallare väder än vanligtvis.

– Temperaturen vi ser nu är betydligt lägre än vad den brukar vara under den här tiden på året, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Till helgen kommer gradvis mildare luft in över Västra Götaland och därmed även i Mölndal. Under början på nästa vecka kommer det även bli varmare och några enstaka plusgrader från och med måndagen.

– Det kommer även ett regn som ska passera området, säger Linus Karlsson.

Därefter, från mitten på nästa vecka, kommer luften bli kallare igen och temperaturen kommer sjunka till nollgradigt med några minusgraden under natten.

ANNONS

Ovisst om det blir snö på julafton

Regnet som kommer under nästa vecka kan alltså leda till att snötäcket som ligger på marken nu, tinar bort när regnet passerar.

– Det är lite osäkerheter kring hur den andra halvan av nästa vecka utvecklas. Eventuellt kan det komma nederbörd i form av snö i samband med den kyligare luften som kommer, säger Linus Karlsson.

Om det blir en vit jul, är alltså ännu oklart.

– Det finns en chans till snö på julafton, men det återstår att se.

LÄS MER:Nu blir det is på bandybanan i Åby – under dåliga förhållanden

LÄS MER:Nu är skridskosäsongen igång på Åby: ”Svårt för man halkar”

LÄS MER:Vackert ljusfenomen väckte frågor

ANNONS