Anna Lenninger är butikschef för Thehuset i gallerian.
Anna Lenninger är butikschef för Thehuset i gallerian. Bild: Anna Lenninger

Så påverkas butiksägarna av situationen under Mölndals bro

Den kritiserade gatumiljön under Mölndals bro påverkar närliggande butiker. Ljusinsläppet är dåligt och missbruksproblematiken märks. Samtidigt finns det inga känslor av otrygghet hos butikscheferna.

ANNONS
|

I söndags publicerade Mölndals–Posten en artikel om det kritiserade området under Mölndals bro. Det är inte bara platsens besökare som påverkas utan även närliggande butiker.

– Det blir så mörkt i vår lokal, det är svårt att se vilket väder det är utomhus. Det är nästan som om vi inte hade några fönster, berättar Anna Lenninger, butikschef på Thehuset.

LÄS MER:Här ska Mölndals nya höghus växa fram: ”Är i uppstarten”

Hon fortsätter:

– Det bli lite stökigt här i perioder men samtidigt handlar det om människor som har hamnat snett i livet. Det går inte att bygga bort den typen av samhällsproblem, de behöver hjälp, berättar Anna Lenninger.

ANNONS

Lokalens placering tycker Anna Lenninger inte är ett problem. Att lokalen är mörk går att leva med även om hon hade önskat att det fanns ett fönster som släppte in solljus. Samtidigt är hon medveten om att butiken kanske lockat andra kunder om den hade en annan placering.

– Vi hade kanske haft andra kunder om lokalen legat mot torget, berättar Anna Lenninger.

LÄS MER:Såhär påverkas butiksägarna av situationen under Mölndals bro

Tillgänglighet

I en artikel som Mölndals-Posten skrev vid öppningen av gallerian 2018 berättade Ica-handlaren Magnus Björkroth att han kände sig en aning orolig över den ofärdiga yttre miljön vid entrén under bron:

– Beskedet är att det inte blir klart på denna sidan året. Jag hade en visning här för kollegor som var jätteimponerade av butiken men tyckte att det var svårt att hitta hit. Det är jag lite orolig för, berättade Magnus Björkroth.

I dag avböjer Magnus Björkroth att medverka i en artikel om situationen vid bron.

LÄS MER:Nödropet från företagarna på torget: ”Vi behöver hjälp”

Påverkade besökare

Kristoffer Johansson, butikschef på Clas Ohlson, tror inte att placeringen av deras lokal påverkar antalet besökare. Däremot har han uppmärksammat att de har en del besökare som är drog- eller alkoholpåverkade.

– Det är en del. Samtidigt tror jag inte att det är mer än vad det behöver vara på andra ställen. Men det kan ju finnas ett samband, säger Kristoffer Johansson.

Varken Kristoffer Johansson eller Anna Lenninger känner sig otrygga på sin arbetsplats. De menar att det finns ett bra samarbete med gallerians väktare.

– Men det är bra att de verkligen tar tag i området nu, det har varit på tal länge, säger. Kristoffer Johansson.

ANNONS