Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Robin Aron

Så är coronaläget i Mölndal

I Mölndal registrerades 75 nya fall av covid-19 under vecka 22. Det är en ökning jämfört med veckan innan. Dock ska statistiken tolkas försiktigt med tanke på att den nationella databasen ”Sminet” hade tekniska problem.

ANNONS
|

Under vecka 22 registrerades alltså 75 nya fall. Det är en ökning om man jämför med veckan innan. Då registrerades 43 nya fall.

Men både under vecka 21 och 22 har det varit tekniska problem med den nationella databasen ”Sminet”. Det är där statistiken kring antalet nya bekräftade fall registreras och på grund av problemet behöver siffrorna tolkas med försiktighet.

LÄS MER:Nu drar bröllopssäsongen i gång – Emma och Mikael gifte sig i solen

Så ser det ut i regionen

Minskningen av antalet fall återspeglas i hela Västra Götalandsregionen. Sammantaget under de båda veckorna registrerades det 3 085 nya fall av corona.

– Det är en minskning med 62 procent jämfört med föregående tvåveckorsperiod. Det ger en bild av hur det ser ut just nu, säger Thomas Wahlberg bland annat i pressmeddelande.

ANNONS

Just nu vaccineras de som 1976 eller äldre, och även de som är 18 år och äldre i riskgrupp. Regionen har också infört en så kallad förtroendebokning.

– Det är positivt att vaccinationsviljan är så god, men det innebär också att det vaccin vi skickar ut går åt snabbt. Vaccinatörerna lägger ut nya tider efterhand, säger vaccinationssamordnaren Kristine Rygge i pressmeddelande.

LÄS MER:Inga förlängda regionala rekommendationer efter 6 juni

Partners får stanna kvar på BB

Regionen meddelande även att BB-avdelningen nu häver besöksförbudet för partners i veckan. Sedan innan har regionen bestämt att ha ett undantag för förlossningsavdelningen – där partners får följa med under själva förlossningen. Från och med den 9 juni kan alltså parters alltså få vara med på BB, om de uppvisar ett negativt coronatest.

– Det har hela tiden varit en stark önskan från de som föder hos oss, att få ha med sin partner, säger Corinne Pedroletti, tillförordnad verksamhetschef Kvinnosjukvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, i ett pressmeddelande.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS