Så drabbades Mölndalsborna av tågstoppet vid Lackarebäck

Köerna ringlar långa till spårvagnen. Det blev följden av ett urspårat arbetsfordon som omöjliggör tågtrafik mellan Göteborg och Kållered.

ANNONS
|

Trafikledaren Michael Nyberg har fullt upp med att stoppa och informera tågresenärer vid Mölndals station. Han hänvisar de som ska ta sig söderut till ersättningsbussar mot Kållered och för den som ska in mot Göteborg är ta spårvagn eller någon av de ordinarie bussarna som gäller. Samma info finns också på tavlorna vid trappan ner mot perrongen.

– Vi kör sex bussar tur och retur till Kållered och där kan de ta pendeln eller Öresundståget mot Kungsbacka. Till stan finns så många andra alternativ så vi har inte satt in några ersättningsbussar där, säger Michael Nyberg.

”Lite hysteriskt”

Det var sent under måndagskvällen som ett arbetsfordon spårade ur mellan Mölndals station och Lackarebäck och därigenom orsakade totalstopp på sträckan mellan Göteborg och Kållered. Hur länge tågtrafiken kommer vara inställd är i nuläget oklart, men enligt Västtrafik väntas stoppet pågå minst ett dygn.

ANNONS

– Det är lite hysteriskt just nu när alla ska åka. Vi får hoppas att de löser det snart, säger Michael Nyberg till Mölndals-Posten vid 07.30-tiden.

”Visste inte”

En av många som får ta ersättningsbuss istället för pendeln är Bifrostbon Soma Said Saber. Hon står ensam på tågperrongen med en mugg kaffe i handen.

– Jag visste inte om att tåget var inställt. Nu får jag ta bussen. I vanliga fall tar det bara fem minuter med pendeln men nu har jag meddelat att jag blir sen, säger Soma Said Saber som jobbar på Brattåsskolan i Kållered.

Missade anslutningen

Uppe på bron och ner mot spårvagnshållplatsen är köerna närmast i klass med insläppet till en Håkan Hellström-konsert på Ullevi. Luttrade verkar de flesta ändå acceptera ett långsammare val av kollektivtrafik än pendeltåget – med vissa undantag.

– När börjar tåget gå igen? Nu kommer jag missa min anslutning, säger en kvinna innan hon hastar in på fyrans spårvagn.

”Bara gilla läget”

Inne i ersättningsbussen mot Kållered för vidare färd mot Varbergs sjukhus sitter Lindhagabon Ciprian Gorga. Han gillar att ta sparkcykeln till Mölndals station och från Varbergs station till sjukhuset där han jobbar som kommunikatör.

– Det är första gången som jag behöver ta ersättningsbuss. Jag har pendlat till Varberg i ett par år och det är väl bara att gilla läget. Det hade varit mycket värre om det berott på sabotage eller brist på vagnar.

LÄS MER:Beskedet: Nya tågpendeln mellan Göteborg och Borås via Mölndal kan försenas kraftigt

LÄS MER:Lars Riccius körde till alla hållplatser trots avrådan: ”Vill inte att resenärerna ska stå och vänta”

LÄS MER:Det är för dyrt att resa mellan Lindome och Kungsbacka

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS