Så får Ed Sheeran stöd från Mölndals innebandyförening

På onsdags- och torsdagskvällen tar Ed Sheeran plats på Ulleviscenen. Världsartistens hjälpredor är representanter från Mölndals innebandyförening. Men det är inte de första konserterna som de arbetar med.
– Vi börjar bli lite rutinerade nu, säger Edvin Cedersjö, från innebandyföreningens styrelse.

ANNONS
|

Det krävs mycket logistik och arbete när 60 000 människor besöker Ullevi. Några som ska bistå med sin arbetskraft, när Ed Sheeran intar Ullevi på onsdag- och torsdagskvällen, är Mölndals innebandyförening.

– Vi kör lite security, vi är grindvakter och publikvärdar. Det handlar mest om service och att hjälpa alla 60 000 gäster, säger Edvin Cedersjö, som sitter i innebandyföreningens styrelse.

15 personer från föreningen kommer finnas på plats under båda Ed Sheeran-kvällarna. Men det är inte deras första Ullevispelning — klubbmedlemmar jobbade på alla tre Rammsteinkonserterna.

– Vi börjar bli lite rutinerade nu, säger Edvin Cedersjö.

ANNONS

Innebandyföreningen kommer även jobba när det är dags för Håkan Hellström att genomföra sina fyra konserter kommande veckor.

Vad betyder det här för klubben?

– Det är ju jättekul, både för föreningen och lagen. Majoriteten av intäkterna går till lagen som har arbetat — direkt till deras lagkassor, så de kan åka på cuper och göra annat kul, säger Edvin Cedersjö.

En cup som några av lagen brukar åka till är Prague Games, som är världens största ungdomscup i innebandy.

– Det här är ett perfekt sätt att samla in lite extra pengar på, vi kan inte ragga sponsorer som större klubbar, säger Edvin Cedersjö.

LÄS MER:Svalt turistintresse i Mölndal – men hotellen står stadigt

LÄS MER:Åby Hotell sätter stämningen inför kvällens Iron Maiden-konsert: ”Vi har väntat i två år”

LÄS MER:Sjuksköterskan Axel är en av de utvalda: ”Det blir perfekt”

ANNONS