Så många besökare kom på Mölndalsdagarna: ”Vi slog vårt mål med råge”

17 000 besökare var målet under Mölndalsdagarna. Det tog några veckor för arrangörerna att räkna vad publiksiffran faktiskt landade på. Men det visade sig att målet nåddes med råge.
– Det känns jättebra, det har varit så mycket nöjda människor, säger Daniel Pawholm, projektledare för Mölndalsdagarna.

ANNONS
|

Den fjärde till sjätte juni pågick 100-årskalaset i Mölndal. Stadsfestivalen hade runt 150 programpunkter och besökare kunde bland annat ta del av konserter, dansuppvisningar och en rad olika aktiviteter.

Projektledare Daniel Pawholm berättar att evenemanget har fått bra betyg från besökarna.

– Det känns jättebra, det har varit så mycket nöjda människor. Vi har fått härliga tillrop och folk vill se det igen och de tyckte att det var ett bra program för olika åldrar.

Publikmålet: ”Mycket mer än vad vi hade räknat med”

I några veckor efter stadsfestivalens slut satt arrangörerna och räknade på hur många som faktiskt hade dykt upp under de tre dagarna. Med hjälp av drönarbilder och enkäter kom de till slut fram till att publiksiffran landade på 25 000. 21 000 var Mölndalsbor och resterande 4 000 kom från andra kommuner.

ANNONS

– Det var mycket mer än vad vad vi hade räknat med. Vi hade ett mål på 17 000 och det slog vi med råge. Det var också en väldigt bra spridning på åldrar och olika kulturer, säger Daniel Pawholm.

Han säger att det glada vädret spelade en liten roll, men Mölndalsborna var också sugna på fest.

– Folk ville ut på gator och torg efter pandemin. Stadsfestivalen kom lägligt, folk ville ut och fira in stad. Vi är väldigt nöjda, säger Daniel Pawholm.

Var det någon programpunkt som var extra uppskattad?

– Vi hade ett ganska jämnt publikflöde, men Tusse var särskilt populär för den yngre målgruppen. Vi hade även många lokala akter från Mölndal och det var väldigt kul att få lyfta fram dem, säger han.

Vet ni vad Mölndalsdagarna kostade allt som allt?

– Vi har en budget på drygt 1,5 miljon och vi går inte över det. Det kommer vi presentera i vår slutrapport i början av 2023. Men det ser ut som att vi hamnar några tusenlappar under budgeten, så det blev mycket kultur för pengarna, säger Daniel Pawholm.

LÄS MER:Mölndalsdagarna är igång – här är alla bilder från folkfesten

LÄS MER:Folkfesten fortsätter – Här är bilderna från Mölndalsdagarnas andra dag

LÄS MER:Här är bilderna från Mölndalsdagarnas sista dag

ANNONS