Så ser coronaläget ut i Mölndal

Under vecka 25 registrerades fyra nya fall av covid-19 i Mölndal. Det är två färre bekräftade fall om man jämför med veckan innan. Statistiken ska tolkas med försiktighet, då databasen Sminet tidigare har legat nere.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal|

Antalet fall fortsätter minska i Mölndal. Vilket märks även i regionen där antalet fall minskat med 120 registrerade fall jämfört med föregående vecka. Dock ska man tolka siffrorna med försiktighet.

Antalet fall fortsätter även minska i Sverige. Enhetschef på Folkhälsomyndigheten Sara Byfors manar ändå till fortsatt försiktighet.

– Det är en nedgång i antalet fall, men det är viktigt att vara vaksam. Men det är fortsatt så att det är viktigt att hålla av avstånd, säger hon.

– Avlidna per vecka har minskat. Men det är fortfarande så att det finns en del som får corona som inte klarar det, säger Sara Byfors.

Antalet fall som nu vårdas för corona på IVA är nu 12 procent av det nya antalet fall.

Över hälften har fått minst en dos

I ett pressmedelande skriver Region Västra Götaland, fram till 27 juni hade totalt sett 1 178 361 doser vaccin registrerats i Västra Götalands län. I nuläget har 52,3 procent av alla vuxna fått minst en dos vaccin och 33,7 procent är i dagsläget fullvaccinerade. Just nu är även bokningen öppen för alla invånare som fyllt minst 18 år.

– Vaccinationsviljan är stor och nu går tiderna åt i snabb takt. Alla kommer inte hitta en tid omedelbart, men var tålmodig. Vaccinatörerna lägger ut nya tider löpande, säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge.

Nästa vecka, vecka 27, skickas 126 000 doser ut till vaccinatörerna i Västra Götaland. Av dessa är 100 000 avsedda för dos ett.

– Det är mycket positivt att så många nya personer kan få sin första dos inom kort. Ju fler som väljer att vaccinera sig, desto snabbare kan vi övervinna covid-19, säger Kristine Rygge, i ett pressmedelande.

Trycket högt på annan vård

Den senaste veckan har pandemins belastning på sjukvården i Västra Götaland var på en låg nivå. Igår var det totalt 53 patienter med covid-19 på VGR:s sjukhus. Fyra stycken vårdas på intensivvårdsavdelning.

– Nu går vi in i en sommarperiod vilket innebär lägre bemanning på sjukhusen. Samtidigt ser vi ett stort söktryck på andra sorters vård. Det gör att trycket på vården som helhet fortfarande är högt. Så nu gäller det att vi pressa ner smittspridningen ytterligare. Följ alla råd och rekommendationer i sommar – och ta emot det vaccin som erbjuds, säger Jan Kilhamn, tf hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen ,i ett pressmedelande.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS