Så tacklade Mölndalsborna morgonens snöfall – med cykel, snowracer och snöskottning

Inställda bussturer och moddiga vägar till trots. En hel del Mölndalsbor verkade ändå ta tisdagens snöfall med rätt så gott mod.

ANNONS

– Jag vaknade och såg inte ut genom fönstret. Även om jag visste att snön skulle komma så undrade jag ändå lite ”vad är det här?”, säger Kikåsbon Eva Stigson när hon skottar sin del av trottoaren på Åsgatan.

På närbelägna Rygatan återfinns flera bilar som stått över natten – ganska rejält översnöade. Men bussen genom området, linje 751, körs inte alls under morgonen och förmiddagen i de branta backarna i östra Mölndal.

LÄS MER:Snökaoset har dragit in

”De har det riktigt roligt nu”

Tisdagsmorgonen bjuder också på fler sätt än vanligt att ta sig fram. Jonna Hellström drar sin dotter på en snowracer på väg mot Glasbergsskolan.

– Det får man ju göra en sån här dag, säger hon.

Längs Rådavägen, i höjd med servicebutiken och Stensjöns pizzeria, tar Ebbe Jonsson en morgonpromenad med labradorerna Sally och Izzy.

– De gillar snön så de har det riktigt roligt nu. Vi går bort på Strandpromenaden, mot järnvägsövergången och upp på Höjdgatan varje morgon. Och i eftermiddag blir det en tur till skogen, säger Ebbe Nilsson.

LÄS MER:Nu faller snön – hur ser det ut hos dig?

16 kilometer enkel väg på cykel

Uppför backen till Larssons berg och de relativt nya husen med utsikt över Stensjön har snön plattats till och frusit. Flera bilar har problem att komma upp men klarar det precis.

På John Halls väg kommer Mölnlyckebon Carl Stein cyklande och stannar till nedanför Gunnebo slott. Han var lite tveksam att ta elcykeln just den här morgonen.

LÄS MER:Rörigt vid Mölndals station på morgonen: ”Vi hjälper till så gott vi kan”

– Det är lite halt men mest orolig är jag för om mitt batteri klarar hela vägen.

Vart ska du?

– Till Odinsplatsen, 16 kilometer enkel väg. Det blir spännande men det går ändå bra när det är platt i alla fall. Jag tycker det är härligt med snön.

Vid Enerbacksgatan, precis vid utfarten till Gunnebogatan, har buss 753 ställt sig på tvären och blockerar trafiken i båda riktningarna.

– Det var halt helt enkelt och det är svårt att köra buss i den här halkan, säger busschauffören.

LÄS MER:Oroligt efter branden i Åby: ”Det är lite otäckt”

Elsparkscykel – inte så lämplig i snömodd

Längre ner på Gunnebogatan väntar Erica Dahl på att ta bussen upp mot Lackarebäcks förskola. Hon försöker använda elsparkcykeln men den verkar inte riktigt vara byggd för att köras i några centimeter snö.

– Jag trodde det skulle gå lite. Jag hade väl en förhoppning om att det skulle vara lite mer asfalt men jag får väl gå upp till jobbet, säger hon.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS