Se älgfamiljen lunka längs vägen – Lena från Tulebo fångade allt på film

Lena Larsson kunde knappt tro sina ögon. Framför bilen, nära hennes hem på Tulebo strandväg, sprang plötsligt en hel älgfamilj ut och började fridfullt småjogga längs vägen.
– Det var en suverän upplevelse, säger hon.

ANNONS
|

53-åriga Lena Larsson från Tulebo tackar sin lyckliga stjärna för att hon i tisdags hade sinnesnärvaro nog att fånga älgarna på film

Lena Larsson, Tulebo.
Lena Larsson, Tulebo. Bild: Privat

– Det är inte alltid man tänker så snabbt, eller att man hinner ta fram mobilen. Men jag är väldigt glad att jag gjorde det, säger hon.

Hela sekvensen vid korsningen på Tulebo strandväg började för Lena med att en till synes ensam älgtjur dök upp från hästhagen och ställde sig en bit framför bilen.

– Jag tänkte flane, ska du stå där? Då kom de andra springande efter. Jag tror att det var två tjurar, två kor och en kalv. Att se en älg är inte märkvärdigt, och inte två heller, men alla fem samtidigt? Det var en suverän upplevelse.

ANNONS

Så småningom sprang älgarna upp i skogen igen. Men de lämnade kvar en varm känsla hos Lena.

– Jag har aldrig upplevt det så att de hänger ihop på det där sättet. För mig säger det hur mycket det betyder för älgarna att ha varann. Att de inte är enstöringar, utan att de precis som vi behöver ha någon hos sig, säger Lena Larsson.

LÄS MER:Emma Andersson från Hällesåker krockade med vildsvin

LÄS MER:Alla borde få träffa en läshund

LÄS MER:Nya ord 2022: Från epadunk till permakris

ANNONS