En arkivbild från Mölndals sjukhus.
En arkivbild från Mölndals sjukhus. Bild: Erika Arnadottir

Senaste nytt om coronaläget i Mölndal

Antalet nya fall av covid-19 minskade i Västra Götalandsregionen under vecka 17, och antalet fall minskade även i Mölndals kommun. Denna veckan konstaterades 167 fall av covid-19, jämfört med vecka 16 då var det 199 fall.
– Vi måste plana ut kurvan, bromsa smittan och hålla avstånd, säger Karin Tegmark Wisell, från Folkhälsomyndigheten.

ANNONS
|

Totalt har 5316 nya fall av covid-19 registrerats i Västra Götalandsregionen under vecka 17 och det är en minskning med tre procent.

– Vi har haft två veckor i rad med minskningen av antalet fall, sa smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg under regionens presskonferens.

Trenden om ett minskat antal fall är även nedåtgående i hela Sverige, menade Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.

Totalt har 1 002 121 personer drabbats av covid-19 och 14 158 har avlidit av viruset sedan pandemins start. Det är 2 769 411 personer som har fått vaccin, då är både de som har fått dos ett och två inräknat.

ANNONS

– Vi närmar oss tre miljoner människor som har fått vaccin totalt, säger Karin Tegmark Wisell, under Folkhälsomyndighetens pressträff.

LÄS MER:Bekräftat: Tre fall av den indiska dubbelmutationen i Västra Götaland

Så här är läget i Mölndal

I Mölndal bekräftades 167 fall under vecka 17. Totalt har 7506 smittats i kommunen. Fram till den 2 maj hade totalt 69 dödsfall rapporterats in.

– Storgöteborg har haft ett nedgång av antal fall. Det gäller de två senaste veckorna och nedgången gäller även Mölndal. Men det är fortfarande hög smittspridning och smittan behöver gå ned ännu mer, säger Thomas Wahlberg, Västra Götalandsregionens smittskyddsläkare, och fortsätter:

– Man måste vara medveten om att vi fortfarande hittar många fall. Smittan och smittspridningen finns i Mölndal och samhället. Därför kan vi inte släppa på något. Vi måste fortsätta hålla i ett tag till.

Wahlberg tror att det kommer dröja ett tag till innan samhället kommer kunna öppna upp.

– När smittspridningen minskar och när allt fler blir vaccinerade så kommer också smittan minska. Det är svårt att säga när man kan återgå till att leva som vanligt igen. Det blir nog en successiv öppning.

ANNONS