Sex skolor i Mölndal drabbade av coronautbrott

Sex skolor i Mölndal har drabbats av coronautbrott. Många klasser har fått gå hem. Och vissa av de drabbade klasserna kommer även att få distansundervisning.
– Det är värre smittspridning än det någonsin varit tidigare, säger Fredrik Hellsten, förvaltningschef för skolförvaltningen.

ANNONS
|

Flera skolor i Mölndal har just nu pågående covidsmitta, det skriver kommunen på sin hemsida.

Skolorna det gäller är Bosgårdsskolan, Eklandskolan, Krokslättsskolan, Sinntorpsskolan, Skånhällaskolan och Toltorpsskolan. Skolorna har helt eller delvis stängt ner vissa av sina klasser*. Vissa av de drabbade klasserna kommer även få distansundervisning.

På Bosgårdskolan rör det sig om en förskoleklass. Den har stängts av veckan ut. På Eklandaskolan är det en klass som har distansundervisning veckan ut.

På Krokslättsskolan är det tre årskurser som har fått gå hem på grund av covidsmitta. De kommer att ha distansundervisning resten av veckan.

– Det har lite exploderat med smittspridningen, säger Fredrik Hellsten.

ANNONS

Fem klasser drabbade på Sinntorpsskolan

Fem klasser har fått gå hem från Sinntorpsskolan. Två klasser kommer att ha distansundervisning, de andra har stängt.

”Tyvärr har vi behövt isolera fler klasser. Vi gör vårt bästa för att ta vårt ansvar för att förhindra smittspridning. Stort tack till alla vårdnadshavare, jag upplever att det finns en förståelse för de tuffa beslut vi just nu behöver ta”, säger Marie Nyström, rektor på Sinntorpsskolan på Mölndals stads hemsida.

Sex klasser på Skånhällaskolan

På Skånhällaskolan har sex klasser fått gå hem på grund av coronaläget.

En förskoleklass har stängts. Tre klasser med yngre barn får med sig uppgifter hem, men kommer heller inte få vara i skolan. Och ytterligare två klasser kommer att få ha distansundervisning.

”Vi har ett flertal konstaterade fall av covid-19 och har behövt isolera flera klasser både igår och idag. Förhoppningsvis lyckas vi bryta eventuella smittkedjor genom att stänga verksamheten ett par dagar. Vi kommer ha ett extra städ på skolan där ytor noggrant desinficeras. Vi fortsätter med rutiner som vi sedan tidigare infört för att elever ska träffas i så små grupper som möjligt. Skolan ska vara en trygg arbetsplats för både elever och personal och vi tar vårt ansvar i ett tufft läge”, säger Annika Karlsson, rektor på Skånhällaskolan.

På Toltorpsskolan är det tre klasser som har drabbats. Två har stängt och en har fått distansundervisning.

Oroligt inför kommande veckor

Enligt Fredrik Hellsten finns det en stor oro inför de kommande veckorna, inte minst på grund av personalläget som också är fortsatt ansträngt.

– I början av veckan hade vi cirka 27 procents frånvaro inom personalen, och det ser ut att fortsätta. Jag är väldigt orolig. Vi vill ju att att våra ungdomar ska kunna gå i skolan och få den undervisning de har rätt till, säger han.

Enligt Fredrik Hellsten ska skolförvaltningen ha ett möte med Smittskyddet på onsdagen.

– Sedan får vi ta det därifrån och se hur vi ska agera fortsatt, säger han.

Tycker du att ni har gjort tillräckligt för att förhindra smittspridning på skolorna?

– Ja, det har vi gjort. Vi har handlat utifrån de riktlinjer vi fått från Smittskyddet.

*Fotnot: I en tidigare version stod det att skolorna helt eller delvis hade stängts ned, men den korrekta informationen är att klasserna på skolorna helt eller delvis stängts ned.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS