Sexköpare upptäcktes på hotellrum i Mölndal – nu döms han av tingsrätten

Mannen och kvinnan låg nakna i sängen när polisen klev in på hotellrummet i Mölndal. Där hittade de även kontanter, kondomer och kokain. Nu döms mannen för narkotikabrott och köp av sexuell tjänst.

ANNONS

I slutet av maj åtalades en Mölndalsbo för köp av sexuell tjänst och narkotikabrott. Nu har tingsrättens dom fallit, och mannen döms för båda brotten.

Händelsen skedde i april i år, då polisen spanade på misstänkta sexköpare i Göteborgsområdet. Polisen följde efter en kvinna, som de fått reda på förmodligen sålde sex, till ett hotell i Mölndal. Väl där kom en man och mötte kvinnan i receptionen, varpå de båda försvann till ett hotellrum.

Togs på bar gärning

Polisen misstänkte att det handlade om ett sexköp och fick hjälp av hotellpersonalen att ta sig in i rummet. Där låg mannen och kvinnan nakna i hotellsängen, och i rummet fanns även kondomer, några sedlar och kokain.

ANNONS

Mannen har erkänt narkotikabrott men förnekar att han köpte sex. I tingsrättens dom står det att mannen hävdat att han kom på andra tankar när betalningen var genomförd och att de aldrig hade något sex. Han säger att kvinnan istället valde att dansa för honom eftersom hon redan fått betalt.

Döms till skyddstillsyn

Kvinnan har däremot berättat att de hade sex, och att hon fick betalt för det.

Utöver dessa vittnesuppgifter finns bevis i form av fotografier och skärmdumpar som visar att mannen hittat kvinnan via en sexannons, att han skickat pengar samt beställt en taxi till henne.

Göteborgs tingsrätt dömer nu mannen till skyddstillsyn.

LÄS MER:Bordellmamma får fängelse och ska utvisas – tjänade miljoner

LÄS MER:Knarkliga åtalas – hade mängder av kunder i Mölndal

LÄS MER:Lindomebo dömd till böter för sexköp – betalningen via swish avslöjade honom

ANNONS