Sexköpare togs på bar gärning – var på ett hotell i Mölndal

Under en spaning mot sexköpare fattade polisen misstankar om att det pågick något suspekt på ett hotellrum i Mölndal. När patrullen klev in möttes de av en man och en kvinna som låg nakna i sängen. I rummet fanns också kondomer, kontanter och kokain.

ANNONS

I slutet av april spanade polisen på misstänkta sexköpare i Göteborgsområdet. De hade fått reda på att det förmodligen befann sig en kvinna som sålde sex på ett hotell i Göteborg. På kvällen såg polisen hur kvinnan gick in i en taxibil och åkte mot ett annat hotell i Mölndal, varpå polisen följde efter.

Väl där gick en civilklädd polis in för att se vad som hände. En man kom då ner och mötte upp kvinnan i receptionen, och polisen misstänkte att det handlade om ett sexköp.

Patrullen fick hjälp av hotellpersonal att hitta till rätt rum, och kunde enligt en polisrapport höra ”samlagsliknande ljud samt rytmiska stötar” genom dörren. Efter en del krångel fick de hjälp att låsa upp dörren, och kunde gå in i rummet.

Låg i sängen tillsammans

Där låg mannen och kvinnan nakna i hotellsängen – och på nattduksbordet jämte dem fanns använda kondomer. I rummet hittade polisen även några sedlar och två linor med kokain.

I polisförhör berättar kvinnan att hon arbetar som ”escort” och säljer sex, och att hon och mannen hade sex på rummet. Hon säger också att mannen betalade henne för det.

Mannen har däremot haft en annan förklaring. I polisförhör sa han först att han träffade tjejen på stan, och att de bara umgicks. Hans förklaring till att han skickade pengar till kvinnan var att hon berättat att hon var i Sverige för att sälja sex, och att han då tyckte synd om henne.

– Därför har jag skickat pengar till henne, säger han i förhöret.

Åtalas för brott

Senare i förhöret säger den misstänkte mannen att han inte minns vad som hände, men nekar till att de haft sex.

– Vi hade aldrig sex. Vi umgicks bara, vi båda var lite på varandra, säger han.

Mannen åtalas nu för köp av sexuell tjänst, samt för narkotikabrott. Som bevisning finns bland annat fotografier från hotellrummet, och bilder från mannens telefon som visar att han hittat kvinnan via en sexannons samt att han beställt en taxi åt henne.

Den som döms för köp av sexuell tjänst kan få böter eller fängelse i högst ett år.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS