Simon Gustafson om proffslivet i Utrecht

Fässbergssonen slog igenom i Häcken och har etablerat sig i Eredevise. Men fotbollen är inte allt för Simon Gustafson. I en intervju med fotbollsmagasinet Offside berättar han om sin syn på proffslivet.
– Jag romantiserar att vara 18 och helt jävla lost, säger 26-åringen.

ANNONS
|

Fotboll, fotboll, fotboll. Sådan är vardagen för många fotbollsproffs där ute. Det är stenhård träning, fokus på återhämtning och noggrann kosthållning.

Simon Gustafson är långt ifrån oseriös med sitt idrottande. Men Utrechtproffset sticker ändå ut på många sätt. Mittfältaren, som gjorde succé som tonåring i Häcken, berättar i en intervju med Offside att fotbollen är en del av livet, men inte hela livet.

LÄS MER:Berusad kvinna omhändertogs på spårvagn

26-åringen säger till exempel att han kunde ha varit i bättre fysisk form:

– Garanterat. Jag hade kunnat träna betydligt mer, vara mer i gymmet. Jag gillar också att äta och dricka gott och tillåter mig det, utan att det går till överdrift, säger han till Offside.

ANNONS

”Som när man lirade i division två med Fässberg”

I intervjun med offside får Simon Gustafson flera frågor om intresse från andra klubbar, och varför han har blivit kvar i Nederländerna ända sedan 2015.

Han medger att det funnits anbud, men inget har lockat tillräckligt mycket.

– Precis som vem som helst värderar jag förstås hur bra fotbollen och pengarna är. Men jag tänker kanske ännu mer på hur det är att leva på olika ställen. Man har hört om ligor där spelarna tjänar jättebra men blir inlåsta på hotell kvällen före hemmamatcherna. Klubbar som utövar stor social kontroll. Jag dricker gärna några öl ibland och det älskar väl inte Utrecht, men de skulle aldrig förbjuda mig heller. Och före hemmamatcherna samlas vi några timmar innan bara, ungefär som när man lirade i division två med Fässberg. Det sätter jag ett högt värde på, säger han.

LÄS MER:Stora regnmängder väntas i helgen

Division 2 med Fässberg var det ja. Som ni vet gick Simon Gustafsons karriär vidare till BK Häcken, där han slog igenom och blev såld till Feyenoord under sommaren 2015. Men vad hade hänt om han inte blev mer än en division 2-spelare? Om fotbollen inte blev ett yrke?

Det är något 26-åringen funderar på i Offside-intervjun.

– Nu kommer jag att låta otacksam igen, men jag kan sörja att jag aldrig fick stå där och fundera över livet. Ska jag ut och se världen? Plugga? Ta ett jobb? Jag romantiserar att vara 18 och helt jävla lost, säger mittfältaren.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS