Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Hofflander ska springa ännu ett lopp. Bild: Daniel Stiller
Fredrik Hofflander ska springa ännu ett lopp. Bild: Daniel Stiller

Fredrik Hofflander: Självklart ska jag ta chansen att misslyckas även i Toltorp trail

Elever och föräldrar på Toltorpsskolan arrangerar ett motionslopp i stället för att sälja prylar. Jag har redan anmält mig.

Inget får mig på så gott humör som när föräldrar och barn tänker till en gång extra för att dra in pengar till skolresan, handbollscupen eller ridlägret. Själv har jag, likt de flesta andra, aldrig lyckats komma på något mer fantasifullt än att slänga fram en kalsongkatalog, kakbroschyr eller möjligen Enjoyhäften på fikabordet på jobbet.

Inget fel på det kanske. Det är ju inte så att kollegorna MÅSTE köpa något, och Newbodys t-shirtar är både prisvärda och rätt bekväma.

LÄS MER: Fässbergs U11-lag drar in tusentals kronor på pantburkar

Men i Toltorpsdalen tänkte fjärdeklassarna och deras föräldrar ett eller kanske till och med flera steg längre. De dissade kryddor, oljor, toalettpapper (jodå, det går att sälja det också), sportbehåar och karamellblandningar. Och ordnade ett covid-19-säkert motionslopp i stället – Toltorp trail.

På Kristi himmelsfärdsdagen är det premiär och därefter har vi som deltar tio dagar på oss att ta oss i kragen och släpa oss runt de tre kilometerna på Västerberget.

Jo, jag skriver ”vi”. Att stötta en kreativ idé som denna kändes självklart och jag har skrivit förr om hur mycket jag älskar idrottsliga initiativ som fintar upp den där förbannade pandemin på läktaren. Konsumtionskritikern i mig gillar också tanken på att min upplevelse bäddar för att nån annan får en upplevelse, utan att en enda onödig pryl behöver tillverkas, skeppas och hamna i ett dammigt hörn i någons hus.

Att delta i Toltorp trail går också hand i hand med min livsfilosofi sedan många år tillbaka – att det är dumt att tacka nej till fysiska aktiviteter som man är helt underkvalificerad att utföra. Jag har kommit nästan sist i O-ringen (en imponerande prestation med tanke på hur många som deltar), kroknat på Götaälvbron i Göteborgsvarvet, fått storstryk i seriespel i badminton i TB-hallen, släppt in tvåsiffrigt i fotbollskorpen på Åbyvallen och tvingats bryta multisportracet vid Rådasjön.

LÄS MER: Martin Linde laddar för världens längsta skidlopp

Klart att jag ska unna mig att misslyckas även i Toltorp trail!

Allt som behövs är att man loggar sin runda med mobilen, sen sköter tydligen Toltorpsskolans fyror och deras föräldrar resten. Hoppas att jag får se så många som möjligt av er läsare som medtävlare! Även om vi inte ska trängas på stigen kan vi ju njuta av varandras sällskap i resultatlistan. Och jo, för den goda sakens skull bjussar jag gärna på den komplicerade länken också: https://sites.google.com/view/toltorp-trail-2021

Det finns nog bara en detalj som Toltorpsfamiljerna borde slipa på till nästa år. Det är faktiskt sjukt orättvist att det delas ut godisvinster enbart i barnklasserna.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.