Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Martin Håland från Vårdförbundet är kritisk till de höga löner som Mölndals stad och Tina Lindh erbjuder sommarvikarierande sjuksköterskor. Bild: Jari Välitalo, Privat
Martin Håland från Vårdförbundet är kritisk till de höga löner som Mölndals stad och Tina Lindh erbjuder sommarvikarierande sjuksköterskor. Bild: Jari Välitalo, Privat

Sjuksköterskor i Mölndal får 50 000 kronor i lön – men Vårdförbundet är kritiskt

Med hjälp av en månadslön på 50 000 kronor ser Mölndals stad ut att ha klarat sjuksköterskebemanningen till sommaren. Men Vårdförbundet ställer sig kritiskt till sockrade vikarielöner.
– Detta är ändå betydligt billigare än att hyra in sjuksköterskor, säger Tina Lindh, en av två enhetschefer för sjuksköterskorna i Mölndals stad.

För en månadslön på 50 000 kronor söker Mölndals stad sammanlagt tolv sjuksköterskor. Ansökan går ut 16 juni men Tina Lindh kan konstatera att platserna i det närmaste redan är uppfyllda.

– Vi har fått bra respons. Det har kommit in många ansökningar och vi har tillsatt sex sjuksköterskor för jobb på våra äldreboenden och sex stycken till våra ordinarie boenden. Möjligtvis kan det finnas någon lucka i bemanningen. Dessutom kommer vi under sommaren ta in undersköterskor som läser till sjuksköterskor för att stötta upp, säger Tina Lindh.

Tina Lindh, en av två enhetschefer för sjuksköterskorna i Mölndals stad. Bild: Privat
Tina Lindh, en av två enhetschefer för sjuksköterskorna i Mölndals stad. Bild: Privat

LÄS MER: Fler säger upp sig på Mölndals sjukhus efter ett år med corona: ”Man orkar inte”

Färre möten, mindre administration

Sammanlagt har kommunen ett 60-tal sjuksköterskor anställda, men alla får inte semester samtidigt. Under sommaren försvinner en stor mängd mötestid och så mycket som möjligt av administrationen ska vara förberedd innan semestern startar. Därför ska de tolv ersättarna räcka för sommarens behov.

För den som inte kan jobba under hela semesterperioden 5 juli till 15 augusti erbjuds sommarvikarierande sjuksköterskor 280 kronor i timmen.

Hur kommer det sig att kommunen erbjuder det?

– När jag började här förra året hade vi väldigt mycket inhyrd personal och det kostar mycket mer. Vi testade att erbjuda 50 000 kronor för sommaren 2020 och fick ett bra gensvar. Nu har jag sett att andra kommuner, till exempel Partille, har tagit efter oss.

Hur många av de som jobbade förra sommaren är kvar idag?

– Av de sex sjuksköterskor som jag ansvarade för har två gått över till fasta anställningar och två som studerar vidare har jobbat timmar. De kommer att arbeta i sommar igen.

LÄS MER: Miljonsatsning på sjuksköterskor till kommunens äldreboenden

Förra året kom kritik när sommarvikarier fick 50 000 kronor i månadslön medan den fastanställda personalen arbetade vidare för lägre lön. Hur ser du på det?

– Det är klart att man kan tycka så, men det är sjuksköterskornas marknad just nu. Fast detta är ändå betydligt billigare än att hyra in personal. De har ganska bra lön de sjuksköterskor som jobbar i vanliga fall också, klart bättre än de har på sjukhus. Och samtidigt är det viktigt att vi får in kompetent personal när de ordinarie ska vara lediga under sommaren.

LÄS MER: Sköterskorna om mardrömsåret: ”Det jobbigaste var ovissheten”

Facket vill se fler anställda

Martin Håland är ledamot för Vårdförbundets avdelningsstyrelse i Västra Götaland. Han är kritisk till lösningen att betala betydligt högre löner för att klara sommarbemanningen.

Martin Håland, Vårdförbundet. Bild: Privat
Martin Håland, Vårdförbundet. Bild: Privat

– Grundproblemet är att man inte tar in tillräckligt med folk. Om fler hade anställts på sommaren hade arbetsbelastningen också blivit bättre för den ordinarie personalen när de kommer tillbaka efter semestern. Det hade gjort att kommunerna blivit mer attraktiva som arbetsgivare.

Hur ser du på vikarielöner på 50 000 kronor?

– Medellönen för sjuksköterskor i kommunen ligger på runt 36 000 kronor. Det svider när man tar in extrafolk som får 50 000. Ge oss det under resten av året också. Men konstigt nog så hålls våra löner nere.

LÄS MER: Målet: Semester i sommar för Mölndals sjukhus personal

Hade inte det blivit för kostsamt för kommunen?

– Om det funnits vettiga arbetsvillkor hade vi inte haft någon sjuksköterskebrist för då hade fler valt att stanna kvar och inte lämnat för att jobba med annat. Det kostar i både arbetsförutsättningar och i lön att vara en attraktiv arbetsgivare.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.