Skadegörelse på skola i Lindome

Polisen larmades mitt i natten om ett inbrott på en skola i Lindome. När polis kom fram visade det sig att någon skjutit raketer i skolan.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Larmet till polisen inkom klockan 04.13.

– Det kom in som ett inbrott på Sinntorpsskolan. Det var rök inne i skolan och tändare anträffades utanför. Någon hade tagit sönder ett fönster och skjutit fyrverkerier i skolan, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

Flera skolor utsatta för brott

Flera förskolor och skolor har utsatts för både skadegörelse och inbrott den senaste veckan. Bland annat stals telefoner från Krokslättsskolan under natten till tisdag.

– Det verkar vara en medveten strategi bakom de här serieinbrotten. Mest känner jag att det är tråkigt att människor ska behöva förstöra för oss. Det här är ju kommunens egendom, sa tf rektor heter Anneli Andersson till Mölndals-Posten då.

Ingen gripen

Om det finns något samband mellan veckans tidigare händelser och skadegörelsen på skolan i Lindome vågar polisen inte svara på.

– Generellt har vi haft ganska mycket skadegörelse på skolor, men det är ingenting som direkt sticker ut det senaste, säger stationsbefäl Sara Latorraca.

Ingen har hittills kunnat gripas för varken skadegörelsen på skolan i Lindome eller inbrotten tidigare i veckan.

LÄS MER:Fyra personer gripna i Mölndal misstänkta för blåljussabotage

LÄS MER:Inbrottsförsök på Katrinebergsskolan i Mölndal

LÄS MER:Inbrott på förskolor och skola i Mölndal

ANNONS